10:31 30.12.2015

Зібрано достатньо доказів про причетність колишніх бійців "Беркута" до злочинів на Майдані

2 хв читати
Зібрано достатньо доказів про причетність колишніх бійців "Беркута" до злочинів на Майдані

Генеральна прокуратура України зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ "Беркут", що скоювали злочини проти активістів Євромайдану, зокрема колишнього командира київської роти "Беркута" Дмитра Садовника, заявив старший прокурор Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

В інтерв'ю "Громадське ТБ" на запитання, чи є докази, що саме Д.Садовник керував діями двох колишніх бійців "Беркута" Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, яких обвинувачують у вбивстві активістів Євромайдану, О.Донський заявив: "Так, безумовно, вони є, і з тих доказів, які є у відкритому доступі у суспільства, є відеозаписи, де видно, що Садовник безпосередньо керує їхніми діями на місці, дає команди, яким чином їм відступати, або, навпаки, на яких позиціях закріплюватися, як діяти. Тобто це, безумовно, були не хаотичні дії, і цими їхніми діями керував Садовник із моменту, коли він там з'явився".

При цьому старший прокурор ГПУ висловив жаль, що незважаючи на збір достатньої доказової бази слідство багато втратило через втечу Д.Садовника. "Ми вважаємо, що на сьогодні вже зібрано доказову базу. Її на момент завершення розслідування більш ніж достатньо стосовно цих осіб. Але, безумовно, свого часу слідство дуже багато втратило у зв'язку з тим, що Садовник утік. Оскільки і на тому етапі багато в чому доказова база будувалася через нього, тобто через прив'язку до нього його підлеглих", - сказав О.Донський.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження за фактом масового розстрілу людей у Києві 18 та 20 лютого. У рамках розслідування було затримано деяких представників спецпідрозділу "Беркут", зокрема командира роти і ще двох міліціонерів.

Усім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, проте згодом колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при столичному управлінні міліції Д.Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з узяття під варту на домашній арешт. Згодом Д.Садовник зник, і зараз правоохоронці його розшукують.

Підозрювані в масових розстрілах у центрі Києва колишні співробітники спецпідрозділу МВС "Беркут" П.Аброськін та С.Зінченко перебувають під арештом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА