10:51 06.01.2016

Посольство України в США звернулося до "Coca-Cola" і Держдепартаменту у зв'язку з позначенням окупованого Росією Криму як частини території РФ

3 хв читати
Посольство України в США звернулося до "Coca-Cola" і Держдепартаменту у зв'язку з позначенням окупованого Росією Криму як частини території РФ

Посольство України в США висловило стурбованість компанії "Coca-Cola" і Державному департаменту США у зв'язку з появою у ЗМІ інформації про публікацію в одній із соціальних мереж російським представництвом "Coca-Cola" карти Росії з окупованим Кримом.

"Посольство зазначило, що дії "Coca-Cola" прямо суперечать офіційній позиції Сполучених Штатів щодо незаконної окупації Криму, який є невіддільною частиною України, і закликало компанію негайно виправити помилку", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сторінці МЗС України в соцмережі ВКонтакте у вівторок увечері.

Як повідомлялося, раніше в соцмережі "ВКонтакте" російський підрозділ Coca-Cola вивісив банер зі своєю рекламою, де була зображена карта Росії, але без Криму, Курильських островів і Калінінградської області. Пізніше компанія просила вибачення за невключення Криму до складу РФ. "Ми просимо вибачення за ситуацію, що склалася. Карту виправлено! Сподіваємося на ваше розуміння", - написала компанія в коментарях і оприлюднила карту РФ із вказаними територіями.

Водночас деякі українські депутати вже висловили протест проти цих дій міжнародної компанії. "Пропоную громадянам України у відповідь повернути компанію Coca-Cola на землю і відмовитися від купівлі її продуктів, нагадавши, що в жодній країні світу, зокрема на батьківщині Coca-Cola (США), Крим не визнається територією Росії, події на півострові називаються окупацією, через що до РФ застосовують економічні санкції", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат Мустафа Наєм.

Водночас в інтерв'ю виданню "Українська правда" українське представництво компанії Coca-Cola назвало "непорозумінням" публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний частиною території цієї країни.

"Вибачте за непорозуміння. Ми не підтримуємо ніяких політичних рухів і партій. Наше завдання - виробництво високоякісних напоїв. Ми працюємо заради миру і дотримуємося норм міжнародного права", - зазначено в повідомленні.

Українське представництво компанії зв'язалося з агентством, що брало участь у створенні контенту, його розміщенні й модерації офіційних соціальних спільнот.

"Було ухвалено рішення вилучити цей пост, хоча, як було задумано, картинка не претендувала на географічну точність, вона була сприйнята інакше і спричинила дискусію", - додали в компанії.

До вечора вівторка обидві карти, що спричинили обурення, було вилучено з пабліка в соцмережі.

Coca-Cola Hellenic виготовляє в Україні безалкогольні напої на заводі в Київській області. Є одним з провідних операторів на цьому ринку. Представлена в категоріях газованих напоїв (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes) питної води (BonAqua), соків (Rich, BotaniQ, "Добрий") енергетичних напоїв (Burn, Gladiator) і холодного чаю Nestea.

Згідно із звітом компанії Coca-Cola Hellenic Bottling Company виручка від продажів за 2014 р. у Росії становила 20,5% від консолідованої виручки, в Україні - 2,3%.

Офіційне представництво компанії Coca-Cola в Україні відкрито в 1992 році.

На сайті російського відділення компанії PepsiCo Крим також вказаний на карті у складі РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА