11:03 06.01.2016

Вінниця позбулася радянських назв вулиць

1 хв читати
Вінниця позбулася радянських назв вулиць

Міська влада Вінниці змінила радянські назви вулиць міста відповідно до закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", повідомив спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Моя рідна Вінниця позбулася радянських назв. Спасибі колегам за нові красиві назви вулиць. Спочатку, можливо, трохи незвично, але завдяки декомунізації ми повертаємо собі нашу історію - і історію України, і історію Вінниці", - написав він у своїй сторінці у Фейсбук у середу.

Також В.Гройсман зазначив, що "компанія "Гугл" (Google - ІФ) оперативно відреагувала, і нові назви вулиць уже є в пошуковій системі".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 15 травня 2015 року підписав закони про декомунізацію: "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" і "Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України в ХХ столітті".

Цими законами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА (заборонена в РФ) та інші організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА