16:16 07.01.2016

США, Японія та Південна Корея виступили за єдину реакцію на ядерне випробування КНДР

2 хв читати

Президенти США Барак Обама і Південної Кореї Пак Кин Хе і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вважають за необхідне забезпечити єдину реакцію на термоядерний вибух, здійснений КНДР, повідомив Білий дім.

Керівники трьох країн у телефонній бесіді "погодилися працювати спільно над розробкою єдиної і потужної відповіді на безрозсудні дії КНДР", зазначено в повідомленні.

Вони також "засудили проведене випробування, згодні з тим, що цей крок Північної Кореї став черговим порушенням її зобов'язань з дотримання міжнародних законів і резолюцій СБ ООН", зазначив Білий дім.

При цьому вказується, що Б.Обама заявив про "непорушність зобов'язань США з гарантування безпеки своїх союзників".

С.Абе, виступаючи в четвер у парламенті країни, заявив, що планує налагодити широку світовою співпрацю, зокрема із США, Китаєм і Росією, з огляду на дії КНДР

"Ми взаємодіятимемо з РБ ООН, із США, Південною Кореєю, Китаєм і Росією, з усіма зацікавленими країнами, щоб об'єднати світову спільноту перед цією проблемою", - сказав глава японського кабінету.

Держсекретар США Джон Керрі в телефонній бесіді з главою МЗС Японії Фуміо Кісідою попередив, що Пхеньян за свої дії "має заплатити еквівалентну ціну".

Він також наголосив на необхідності "єдиної світової відповіді на провокаційні дії Північної Кореї".

Рада Безпеки ООН різко засудила заяву Пхеньяна про випробування водневої бомби в КНДР.

В одноголосно схваленій заяві зазначено, що випробування водневої бомби безпосередньо порушує попередні резолюції Радбезу. РБ ООН має намір підготувати щодо КНДР ще одну резолюцію і розширити санкції проти Пхеньяна.

Члени Радбезу наголосили, що якщо поширена Пхеньяном інформація про випробування водневої бомби відповідає дійсності, то ці дії створюють загрозу миру і безпеці на планеті.

Вашингтон, Токіо та Сеул наполягатимуть на активному посиленні санкцій щодо Пхеньяна.

Як повідомляють ЗМІ з Сеула, посилаючись на південнокорейські військові джерела, в цих умовах Південна Корея розпочала переговори із Сполученими Штатами про розгортання на Корейському півострові американських сил стратегічного призначення.

Центральне телебачення КНДР у середу повідомило про успішне перше випробування термоядерної бомби.

У спеціальній заяві, переданій по ТБ, зазначено: "Поки США не відмовляться від ворожої політики, не стануть можливими як зупинка ядерних розробок, так і демонтаж ядерних об'єктів з боку КНДР".

У заяві зазначено, що "армія і народ КНДР активно нарощуватимуть справедливі сили ядерного стримування як за якістю, так і кількісно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА