11:13 11.01.2016

Кабмін схвалив Стратегію розвитку системи запобігання та протидії відмиванню доходів

2 хв читати
Кабмін схвалив Стратегію розвитку системи запобігання та протидії відмиванню доходів

Український уряд схвалив Стратегію розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення на період до 2020 року.

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів під №1407-р ухвалено 30 грудня 2015 року, повідомляється на сайті уряду в понеділок, 11 січня. Цей документ набув чинності 1 січня.

Мета цієї Стратегії - законодавче, організаційне й інституціональне вдосконалення і забезпечення стабільного функціонування національної системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення.

Як очікується, реалізація Стратегії дасть змогу забезпечити: системну реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення відповідно до світових стандартів; гармонізацію національної системи запобігання та протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення з міжнародними стандартами; зниження рівня корупційних проявів.

Крім того, серед завдань Стратегії - ефективна співпраця і постійний інформаційний обмін з органами виконавчої влади, іншими державними органами - суб'єктами державного фінансового моніторингу, а також з компетентними органами іноземних держав і міжнародними організаціями у вказаній сфері.

Стратегія також передбачає прозоре й ефективне використання коштів державного бюджету; стимулювання припливу іноземних інвестицій у національну економіку; наповнення прибуткової частини держбюджету; сприяння лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

Кабмін доручив Державній службі фінансового моніторингу разом з іншими органами виконавчої влади забезпечувати щорічно до 1 грудня розробку і подання на затвердження уряду плану заходів з реалізації схваленої цим розпорядженням Стратегії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА