13:37 17.01.2016

Майже тисяча патрульних поліцейських склали присягу в Дніпропетровську

2 хв читати
Майже тисяча патрульних поліцейських склали присягу в Дніпропетровську

У Дніпропетровську на Фестивальному причалі в полудень неділі склали присягу 950 поліцейських нової патрульної поліції, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив під час заходу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, робота зі створення нової патрульної поліції в Дніпропетровську розпочалась ще в червні 2015 року.

"Тоді не було нічого. Не було закону "Про поліцію". Сьогодні зовсім інша ситуація. І я дуже сподіваюся, що ми разом з вами покажемо всьому українському народу, що всі перед законом рівні - і ви, і я, і будь-який громадянин України",- сказав В.Резніченко.

У свою чергу керівник патрульної поліції Дніпропетровська, старший лейтенант Володимир Богоніс розповів журналістам, що щодня вулиці міста патрулюватимуть 250 поліцейських - 90 автомобільних екіпажів, решта - піші патрулі.

"Поліцейські отримуватимуть 2 тис. гривень ставки і 400% премії. Загалом - 8 тис. грн. на місяць", - сказав В.Богоніс.

За його словами, нові поліцейські патрулюватимуть вулиці Дніпропетровська, стежитимуть за дотриманням правил дорожнього руху водіями і пішоходами, розшукуватимуть грабіжників, виїжджатимуть на ДТП, першими прибуватимуть за викликом "102" тощо.

Як повідомлялося, конкурсний відбір на службу до нової поліції пройшли 974 людини із 8123 кандидатів. 950 завершили навчання і приступили до несення служби.

У Дніпропетровській патрульній поліції - кожна п'ята жінка, понад 80% поліцейських мають вищу освіту, 54 людини пройшли службу в зоні антитерористичної операції.

Як зазначав на своїй сторінці на "Фейсбуці" міністр МВС А.Аваков, Дніпропетровськ став дев'ятим містом, в якому почав працювати новий поліцейський патруль.

"Наступні – Івано-Франківськ (30 січня), Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого). Потім – Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Харків-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми", - анонсував А. Аваков.

За його словами, загалом до травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції України працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА