15:07 18.01.2016

Епідемічний поріг у Донецькій області перевищено в 1,6 рази, в регіоні скасовуються всі масові заходи

2 хв читати
Епідемічний поріг у Донецькій області перевищено в 1,6 рази, в регіоні скасовуються всі масові заходи

У Донецькій області за минулий тиждень (з 11 – 17 січня 2016 року) зареєстровано 17 689 тис. випадків захворювання на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції.

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, показник захворюваності на 10 тис. населення становить 89,3, що в 2,5 рази вище, ніж на попередньому тижні. Епідемічний поріг перевищено в 1,6 рази.

"З початку року через ускладнення від грипу померли 15 осіб. Ніхто з померлих не був щеплений. Після госпіталізації усі хворі отримували належну антибактеріальну терапію, але їхній стан на момент потрапляння до стаціонару був вкрай важкий у зв'язку з пізнім зверненням і проведенням неадекватного самолікування вдома. Згідно з результатами вірусологічного дослідження, у померлих в чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, зокрема в трьох - H1N1",- йдеться в повідомленні.

Як повідомила регіональна влада, для стабілізації епідемічної ситуації в Донецькій області, у зв'язку зі зростанням захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, згідно з рекомендаціями Держсанепідслужби, введено комплекс протиепідемічних заходів на період епідемії. Так, у лікувально-профілактичних закладах здійснюється переважне обслуговування хворих на дому, окремий прийом в поліклініках хворих, які вперше і повторно звернулися за медичною допомогою; діє заборона відвідування хворих у відділеннях стаціонарів, масковий режим, посилений режим поточної дезінфекції, посилено дезінфекційний та протиепідемічний режим на об'єктах торгівлі, в транспорті, на промислових підприємствах, рекомендовано не проводити масові заходи для дітей і дорослих.

Крім того, вжито заходів із припинення навчального процесу в загальноосвітніх закладах (208 шкіл області із загальною кількістю учнів 67000), вишах I-IV рівня акредитації.

Також від сьогодні запроваджено щоденний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ, здійснення запобіжних заходів у всіх містах і районах області.

Голова Донецької ОблВЦА Павло Жебрівський дав доручення виконавчим структурам влади перенести всі масові заходи в області на пізніший термін у зв'язку з перевищенням епідпорогу захворюваності на грип і ГРВІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА