16:39 21.01.2016

У батальйоні ім. Джохара Дудаєва попереджають про підготовку Росією серії терактів у Криму

2 хв читати
У батальйоні ім. Джохара Дудаєва попереджають про підготовку Росією серії терактів у Криму

Командир Міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв стверджує, що спецслужби Росії готують терористичні акти на території тимчасово окупованого Криму.

"З отриманої нами інформації, терористичні акти мають відбутися на Куйбишевському та Центральному ринках Сімферополя, а також на трасі Сімферополь – Ялта на Ангарському перевалі", - розповів А.Осмаєв на прес-конференції в четвер у Києві.

Він також не виключив, що можуть бути диверсії в Севастополі і на Керченській переправі.

"З достовірних джерел отримано інформацію, що в період з 4 до 9 січня 2016 року на територію Криму прибуло 4 групи по 5-7 осіб, які проходять службу в СОБР "Терек" і проводили підготовку на базі міжнародного центру Сил спеціального призначення в місті Гудермес", - повідомив А.Осмаєв.

За його словами, ці групи прибули на півострів з метою проведення терористичних актів, щоб надалі звинуватити і дискредитувати українську сторону і кримськотатарське населення перед світовим співтовариством.

Крім того, зазначив він, джерела повідомляють, що буде розіграно сценарій із затриманням так званих терористів, у яких у мобільних пристроях знайдуть докладні плани і схеми, а також номери телефонів лідера громадянської блокади Криму Ленура Іслямова і лідера кримських татар, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

За словами А.Осмаєва, в Сімферополі на підприємстві "Русфлаг" випускають атрибутику терористичної організації "ІДІЛ", а також символіку батальйонів імені Джохара Дудаєва і Шейха Мансура для того, щоб використовувати її під час звинувачень. Він не виключив, що цю символіку буде знайдено під час можливих обшуків в офісах громадських організацій і осіб, які не підтримують анексію Криму і виступають проти неї.

Відповідаючи на запитання про те, звідки надійшла така інформація, прес-офіцер Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва зазначила, що ця інформація надходить з кола людей Рамзана Кадирова, з батальйону "Терек", від людей, які перебувають на території Криму і від представників європейських структур.

А.Окуєва також повідомила, що цю інформацію передали силовим структурам України.

Учасники прес-конференції вважають, що можливі провокації можуть стати приводом для початку наступу на сході та півдні Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА