16:51 22.01.2016

Третій тур вакцинації від поліомієліту стартує в Україні з понеділка, 25 січня

2 хв читати
Третій тур вакцинації від поліомієліту стартує в Україні з понеділка, 25 січня

Третій тур вакцинації від поліомієліту стартує з понеділка, 25 січня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами мета третього туру - охопити вакцинацією не менше 90% дітей. Він наголосив, що для проведення третього туру використовуватимуть 4,5 млн доз вакцини OPV, закупленої за кошти єврокомісією на суму EUR900 тис.

Після проведення третього раунду вакцинації, а також через рік після завершення вакцинації Міжнародна рада з моніторингу ліквідації поліомієліту перевірить ситуацію захворюваності в Україні та ухвалить рішення про можливість повернення статусу країни, вільної від поліомієліту.

І. Перегінець наголосив, що третій раунд вакцинації відбуватиметься з урахуванням епідеміологічної ситуації в кожному конкретному регіоні. Зокрема, з урахуванням проведення в регіонах карантинних заходів і припинення роботи навчальних та дошкільних закладів.

Заступник міністра наголосив, що наразі до регіонів розіслані детальні рекомендації щодо проведення вакцинації в умовах захворюваності на грип.

Він також повідомив, що на початку проведення першого туру вакцинації в Україні ретельно реєструються всі випадки погіршення здоров'я протягом 30 днів після вакцинації, інформацію про ці випадки збираєДержавний експертний центр МОЗ.

За словами В. Перегінця, під час першого-другого туру вакцинації в Україні було зареєстровано чотири летальних випадки протягом 30 днів після щеплення, однак судово-медична експертиза не встановила зв'язок з вакцинацією. Кількість таких випадків не перевищує стандартних показників при проведенні "рутинної" вакцинації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА