19:11 26.01.2016

ВР посилила соцзахист дітей, що постраждали внаслідок військових дій або збройних конфліктів

1 хв читати

Верховна Рада вдосконалила соціальний захист дітей, зокрема тих, які перебувають у зоні збройного конфлікту.

За закон у другому читанні "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей із дітьми" (№2254) у вівторок проголосували 249 народних депутатів.

Зокрема, народні депутати внесли норму, згідно з якою держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення захисту дітей, які перебувають у зоні військових дій та збройних конфліктів, і дітей, які постраждали внаслідок військових дій та збройних конфліктів.

Згідно з ухваленим законом, держава піклується про них і допомагає возз'єднатися їм із членами сім'ї (ці заходи включають розшук, звільнення з полону, повернення в Україну дітей, які були незаконно вивезені за кордон).

Закон передбачає, що у разі, якщо вік особи не визначено і є підстави вважати, що ця особа є дитиною, то їй надається захист, передбачений цим законодавством, до встановлення віку.

Зміни до законодавства України передбачають, що всі дії держави щодо захисту дітей, які перебувають у зоні військових дій та збройних конфліктів, дітей, які постраждали внаслідок військових дій та збройних конфліктів, здійснюються відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА