10:38 27.01.2016

Яценюк скликав банкірів для пошуку інструментів довгострокового дешевого кредитування

1 хв читати
Яценюк скликав банкірів для пошуку інструментів довгострокового дешевого кредитування

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує складну макроекономічну ситуацію в країні у 2016 році і закликає найбільші банки до спільного пошуку інструментів довгострокового дешевого кредитування в національній валюті.

"Я подивився макроекономічні прогнози на 2016 рік: ми в 2016 році маємо надто багато викликів, загальноекономічна ситуація потребує нестандартних рішень. Без кредитування української економіки за низькими ставками і з довгою тривалістю кредиту в національній валюті України економічне зростання буде під дуже великим знаком питання", - сказав прем'єр на зустрічі з представниками банківського сектора, що відбулася 26 січня.

Згідно зі звітом, оприлюдненим партією "Народний фронт", лідером якої є А.Яценюк, зустріч відбулася в Кабінеті Міністрів без присутності керівництва Національного банку. У ній, окрім керівників найбільших банків, також взяли участь глави Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінрегіонбуду та Мінагрополітики.

А.Яценюк нагадав, що коли він був на посаді керівника Національного банку України у 2004 році, запускалася програма довгого рефінансування. "Ці гроші йшли безпосередньо на індустрію, машинобудування - на те, щоб розвивати економіку", - звернувся він до представників банківського сектора.

Глава уряду запросив представників банківського сектора поділитися своїми думками, "як забезпечити в 2016 році широку програму кредитування як для бізнесу, так і для населення, в першу чергу на самозайнятість, створення робочих місць і підприємництва".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА