11:51 27.01.2016

На Донбасі має місце порушення режиму тиші

1 хв читати
На Донбасі має місце порушення режиму тиші

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує подальше порушення режиму тиші на сході України, встановленого раніше досягнутими домовленостями.

"Порушення законодавства ще має місце, порушення домовленостей також є. Сподіваюся, що ми досягнемо стабільних принципів вирішення конфлікту", - сказав перший заступник голови СММ Александр Гуг під час круглого столу "Україна в пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ", організованого Фондом Аденауера і Українським незалежним центром політичних досліджень, у Києві в середу.

Він додав, що представники СММ і надалі обговорюватимуть питання відведення важких озброєнь із зони конфлікту як важливої складової стабілізації ситуації.

"Ми зробили все можливе і робитимемо надалі, щоб відвести озброєння із зони конфлікту. ОБСЄ надалі робитиме все, щоб стабілізація ситуації на сході України мала місце", - наголосив представник СММ.

Водночас він визнав, що наразі інтенсивність конфлікту значно менша, але є випадки "бойового конфлікту". "Що стосується безпеки, то важко спрогнозувати ситуацію. У географічному плані ми зробимо все для максимального покриття території, щоб врегулювати конфлікт", - сказав А.Гуг.

У цьому контексті, за його словами, головування Німеччини в ОБСЄ буде важливим для стабілізації ситуації на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА