11:15 28.01.2016

Visa призупинила взаємодію з Генбанком у Криму, що перебуває під санкціями

2 хв читати
Visa призупинила взаємодію з Генбанком у Криму, що перебуває під санкціями

Глобальна платіжна система Visa призупинила роботу з кримським АТ "Генбанк", що перебуває під санкціями, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-служба платіжної системи в Україні.

"Відповідно до вимог Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США (OFAC), Visa призупинила будь-яку взаємодію з АТ "Генбанк", і такий стан справ зберігатиметься, доки санкції OFAC не будуть скасовані", - зазначено в повідомленні прес-служби.

Як повідомляється на сайті фінустанови, Генбанк з 20 січня почав працювати з картами міжнародної платіжної системи Visa в Криму через Національну систему платіжних карток (НСПК).

За інформацією на сайті, Генбанк є основним банком самопроголошеного уряду Криму (у серпні 2015 року до складу його акціонерів на 50% увійшли виконавчі органи влади Республіки Крим і Севастополя). Банк працює на ринку з 1993 року.

Нині на території півострова відкрито понад 170 відділень, встановлено понад 580 банкоматів, понад 960 торгових терміналів.

Як повідомлялося, у кінці 2015 року OFAC (Office of Foreign Assets Control, структура американського Мінфіну, що відповідає за правозастосування стосовно санкцій) США повідомила про суттєве розширення "українських" списків санкцій: як "чорного", так і секторального.

До "чорног списку" (SDN List) додано компанії та банки, що активно працюють у Криму, а також пов'язані з чинними фігурантами списку - Генбанк, Крайинвестбанк, Инресбанк, Мособлбанк, "Технопромекспорт", "Волгограднефтемаш" та ін.

В результаті наприкінці минулого року міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard відключили від обслуговування низку російських банків, що потрапили до списку санкцій США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА