15:35 02.02.2016

Абітурієнтам, що проживають на непідконтрольній території Донбасу, рекомендують заздалегідь потурбуватися про пропуски через лінію розмежування

3 хв читати
Абітурієнтам, що проживають на непідконтрольній території Донбасу, рекомендують заздалегідь потурбуватися про пропуски через лінію розмежування

У Донецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти рекомендують абітурієнтам, що проживають на непідконтрольній території Донбасу, заздалегідь вирішити питання з перепустками для перетину лінії розмежування, щоб зареєструватися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на контрольованій Україною території.

"Я хотів би звернутися до тих абітурієнтів, які перебувають на непідконтрольній території, щоб вони заздалегідь потурбувалися про перепустку через пункт пропуску на лінії розмежування. Посилання на сайт СБУ розміщено на нашому сайті в розділі "Особливості реєстрації на непідконтрольній території", - сказав представник Донецького регіонального центру Володимир Власов під час включення по Skype на брифінгу в Києві у вівторок.

Він зазначив, що в цьому розділі можна отримати інформацію про реєстрацію на ЗНО. Також консультацію можна отримати в пунктах реєстрації на території Донецької та Луганської областей (три - в Луганській області і шість - у Донецькій області), які перебувають під контролем України.

В.Власов роз'яснив, що абітурієнти мають приїхати на підконтрольну Україні територію, звернутися до навчального закладу, екстернатом пройти навчання й скласти іспити за 11-й клас.

"Наскільки це небезпечно? Нині, ви знаєте, що закрили пункт пропуску в районі Зайцевого, але є інші пункти пропуску. І у нас ще є час, щоб абітурієнти могли спокійно приїхати, стати на облік в навчальний заклад, екстернатом пройти навчання і пройти реєстрацію на ЗНО. Після реєстрації буде створено пункти тестування на підконтрольній Україні території, які розміщуватимуться у безпечних місцях", - зазначив він.

В.Власов наголосив, що абітурієнти з не підконтрольної Україні території обов'язково мають скласти іспити екстерном в українських школах за програмою, за якою працюють українські навчальні заклади. Навіть попри те, що нині внесли зміни до навчальних планів закладів на неконтрольованій території.

У свою чергу директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко зазначив, що програми за предметами, які включені до ЗНО, є у відкритому доступі, на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів. "Навіть якщо дитина перебуває на непідконтрольних територіях і не має можливості готуватися у своєму навчальному закладі, вона може це робити самостійно, за його межами", - вважає він.

М.Кирпенко також наголосив, що випускники шкіл 2014-го, 2015-го і 2016 років із Криму та непідконтрольних територій Донбасу мають обов'язково отримати документ українського зразка про здобуття повної загальної середньої освіти. "Тобто необхідно закріпитися за однією зі шкіл на території України, пройти ЗНО і мати можливість вступати до українських вишів", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що для проходження ЗНО можна ще звернутися до Міжнародної української школи, яка організовує процес проходження державної підсумкової атестації в різних регіонах світу. Інформація про неї є на сайті Міністерства освіти та науки України. Ця школа бере на себе відповідальність за процес проходження атестації й отримання документа українського зразка про повну загальну середню освіту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА