11:25 07.02.2016

Держприкордонслужба проведе перевірку за заявою щодо хабарництва під час перевезення деяких товарів через адмінкордон із Кримом

2 хв читати
Держприкордонслужба проведе перевірку за заявою щодо хабарництва під час перевезення деяких товарів через адмінкордон із Кримом

Державна прикордонна служба України проведе перевірку за фактом заяви Кримської правозахисної організації про випадки вимагання неправомірної вигоди за перевезення товарів від громадян, які перетинають адмінкордон між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, відомство інформує, що "за цим фактом буде здійснено відповідну перевірку і вжито всіх необхідних заходів, щоб запобігти таким ганебним вчинкам".

Держприкордонслужба закликає всіх громадян у разі вимагання у жодному разі не погоджуватися давати хабар і одразу телефонувати на гарячу лінію "Довіра" за телефоном (044) 527-63-63.

"Нагадаємо, що обмеження щодо низки товарів і перевезення їх між материковою частиною і тимчасово окупованою територією АР Крим визначено Постановою КМУ від 16.12.15 №1035", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 грудня в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" було опубліковано постанову Кабінету Міністрів України №1035 від 16 грудня "Про обмеження постачань окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншою території України на тимчасово окуповану територію, яке набуло чинності через 30 днів з дня його опублікування.

Згідно з постановою, заборона поширюється на період тимчасової окупації на поставки товарів (робіт, послуг) під всіма митними режимами за винятком особистих речей громадян, які переміщуються в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі, і соціально значущих продуктів харчування, сумарна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тис. грн, а сумарна вага – не більше 50 кг на одну людину.

Винятки щодо продуктів харчування застосовуються лише у разі, якщо особа, яка ввозить товари на тимчасово окуповану територію, в'їжджає на неї не частіше одного разу протягом однієї доби.

До цього переліку продуктів зараховано: борошно пшеничне вищого гатунку, хліб з борошна вищого і I сорту, хліб пшенично-житній, макаронні вироби, крупи гречані, рис, яловичина I категорії, свинина, сало, птиця, варена ковбаса І ґатунку, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20%, сир м'який, олія, курячі яйця, цукор-пісок, олія соняшникова, картоплю і сіль.

Дія постанови не поширюється на постачання електроенергії та ввезення гуманітарної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА