10:15 09.02.2016

Суд зобов'язав МВС спростувати заяви Авакова про провину Тягнибока на події під Радою 31 серпня 2015 р.

2 хв читати
Суд зобов'язав МВС спростувати заяви Авакова про провину Тягнибока на події під Радою 31 серпня 2015 р.

Печерський райсуд м Києва визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію глави МВС України Арсена Авакова про провину лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока в зіткненнях між мітингувальниками і правоохоронцями під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, коли від вибуху гранати загинули кілька нацгвардейців і постраждали понад 140 осіб.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", відповідне рішення було винесене Печерським райсудом Києва в середу вранці. Прес-служба політсили оприлюднила копію рішення суду у своїй сторінці в соцмережі Facebook

"Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність Тягнибока Олега Ярославовича інформацію, поширену 31 серпня 2015 року під час проведення брифінгу міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим на території МВС України, а саме: "... Я прямо звинувачу. Олега Тягнибока ... Він привів бандитів, які вбивали і калічили наших солдатів...", - йдеться у резолютивній частині рішення суду, скан копії якого оприлюднила прес-служба "Свободи".

У зв'язку з цим суд зобов'язав МВС України "протягом одного місяця з дня набуття рішення законної сили провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, яка була оприлюднена міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим...".

У рішенні суду зазначається, що воно може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва в десятиденний термін.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами ухвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися зіткнення демонстрантів, які виступають проти голосування за цей законопроект, з правоохоронцями. У результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинули кілька нацгвардійців, кілька військовослужбовців були госпіталізовані у важкому стані. За даними МВС України, постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

Глава МВС А. Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та її лідера О. Тягнибока: "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА