12:37 10.02.2016

До суду направлено справи трьох "беркутівців"

2 хв читати

До суду направлені обвинувальні акти стосовно трьох співробітників спецпідрозділу "Беркут", яким інкримінується вбивство 48 активістів Євромайдану і завдання вогнепальних поранень 85 учасникам акцій протесту, заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Вчора до суду обвинувальний акт направлено за підозрою трьох співробітників "Беркута" - два бійця і заступник командира полку",- сказав С. Горбатюк на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, їм інкримінується скоєння вбивства 48 активістів Майдану 20 лютого 2014 року і завдання вогнепальних поранень 85 учасникам акції протесту.

Начальник управління спецрозслідувань уточнив, що загалом за подіями 20 лютого підозрюються 25 "беркутівців". Щодо двох із них розглядає матеріали Святошинський райсуд Києва. Нові обвинувальні акти стосовно трьох співробітників "Беркута" направлено до Печерського районного суду.

С. Горбатюк зазначив, що підсудність розгляду цих матеріалів визначить апеляційний суд, але логічно було б об'єднати всі матеріали стосовно "беркутівців", щоб вони розглядалися в Святошинському райсуді. Але троє співробітників "Беркута", за словами С. Горбатюка, були затримані в березні 2015 року. Наразі вони перебувають під вартою.

За його словами, Управління спецрозслідувань завершило досудове розслідування і направило до суду обвинувальні акти стосовно колишнього заступника командира полку міліції особливого призначення "Беркут" і двох міліціонерів роти спецпризначення цього ж полку за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Їм інкримінується злочин за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), пп.1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, пп.1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, демонстрації), ч. 2 ст. 262 (заволодіння вогнепальною зброєю) Кримінального кодексу України.

С. Горбатюк наголосив: слідство встановило, що ці "беркутівці" за попередньою змовою, перевищуючи владу і службові повноваження, здійснили теракт, тобто застосували зброю з метою залякування населення та скоїли вбивство 48 людей і замах на вбивство 80 осіб під час масових акцій протесту в Києві 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА