13:00 10.02.2016

Мінагрополітики звернулося до НАБУ та МВС для перевірки ДП "Артемсіль"

2 хв читати
Мінагрополітики звернулося до НАБУ та МВС для перевірки ДП "Артемсіль"

Мінагрополітики України звернулося до Національного антикорупційного бюро України та Міністерства внутрішніх справ із проханням перевірити інформацію про наявність зловживань на ДП "Артемсіль", оприлюднену в ЗМІ.

"Мінагрополітики максимально сприятиме встановленню подібних фактів порушень посадовими особами ДП "Артемсіль" та надаватиме всебічну підтримку НАБУ та правоохоронним органам у цьому процесі", - наведено в повідомленні відомства коментар міністра Олексія Павленка.

Згідно з релізом, Мінагрополітики вже витребувало пояснення від держпідприємства щодо поширених 5 лютого у відеопрограмі "Схеми" радіо "Свобода" звинувачень у правопорушеннях під час реалізації технічної солі, зокрема, начебто незаконному заниженні цін фірмам-посередникам на території України, зменшенні відпускної ціни при реалізації технічної солі для РФ та наданні привілеїв при реалізації технічної солі одній фірмі.

ДП "Артемсіль" - найбільше підприємство з видобутку та реалізації куховарської солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Його виробничі потужності розташовані в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію до 22 країн.

Наприкінці серпня 2015 року уряд повернув "Артемсіль" в управління Мінагрополітики, тоді як до цього воно з липня 2014 року було в управлінні Мінінфраструктури. Відтоді аграрне відомство поки що безрезультатно намагається відібрати на конкурсі нового директора. В. о. директора ДП "Артемсіль" Андрій Журавльов 26 жовтня 2015 року пішов із посади "через відсутність конструктивного діалогу з Мінагрополітики з питань подальшого розвитку підприємства".

За підсумками дев'яти місяців 2015 року "Артемсіль" виробило 1,4 млн тонн солі, що на 14% гірше за показник дев'яти місяців 2014 року. Водночас підприємство збільшило випуск солі меленої без упаковки на 36,5% - до 446,5 тис. тонн у зв'язку зі зростанням відвантаження продукції на експорт і поліпшенням логістики. Проте за звітний період підприємство не реалізувало більше 300 тис. тонн солі фасованої в пачки і затареної в мішки через втрату найбільших споживчих ринків харчової солі (РФ, тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, Крим).

Чистий дохід "Артемсолі" у 2014 році скоротився на 6,9% - до 977,59 млн грн, проте чистий прибуток зріс на 5,9% - до 143,52 млн грн. Перше півріччя 2015 року підприємство спрацювало з чистим прибутком 42,31 млн грн за чистого доходу 402,88 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА