17:41 10.02.2016

Юристи LeGran.TT запобігли затриманню двох українських суден в Одеському морпорту

2 хв читати
Юристи LeGran.TT запобігли затриманню двох українських суден в Одеському морпорту

Представники юридичної компанії LeGran.TT (Одеса) запобігли необґрунтованому затриманню в Одеському морському торговому порту (ОМТП) двох українських судів, обвинувачених в наявності незадекларованого товару на борту.

Як повідомила прес-служба юркомпанії, 4 лютого 2016 року зазначені судна полишили митну територію України. При митному оформленні на борту суден перебували суднові припаси – фарба і машинне масло, призначені для підтримки технічної експлуатації суден. Точні дані про кількість фарби та масла були внесені до декларації про суднові припаси і спрямовані в Одеську митницю в установленому порядку.

Оскільки суднових припасів було недостатньо, судновласник прийняв рішення придбати додаткову фарбу та масло в нейтральних водах.

На наступний день, 5 лютого, судна прибули до ОМТП. При проходженні митного контролю капітани знову подали декларації про суднові припаси з урахуванням збільшення кількості фарби і масла.

Однак, як повідомляє юркомпанія, інспектори Одеської митниці дійшли висновку: оскільки кількість фарби та олії на борту змінилися, ці витратні матеріали є незадекларованими. Таким чином, контролюючі органи почали складати відносно капітанів протоколи про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення). Санкція цієї статті передбачають штраф у розмірі 100% вартості товарів з обов'язковою конфіскацією.

Водночас, як зазначає LeGran.TT, у відповідності зі ст. 511 Митного кодексу, митники були зобов'язані вилучити предмети порушення митних правил ще до винесення постанови суду у справі. Однак, оскільки митниця, не маючи спеціальних засобів та обладнання, на практиці фізично не може забезпечити вилучення товарів, у таких ситуаціях судну просто забороняють залишати акваторію порту до вирішення ситуації. Зазвичай така заборона триває не менше трьох місяців.

"Після інтенсивних переговорів між керівництвом Одеської митниці та юристами LeGran.TT сторонам вдалося дійти компромісу та забезпечити досудове врегулювання конфлікту. Контролюючі органи визнали складення протоколу недоцільним, судна успішно завершили процедуру митного оформлення", - зазначає прес-служба компанії.

Юридична компанія LeGran.TT спеціалізується на питаннях морського права, державно-приватного партнерства в портовій галузі, корпоративних відносин, інвестиційної діяльності. Надає клієнтам підтримку у роботі з органами влади і проводить правовий аудит підприємств, а також надає послуги компаніям-нерезидентам.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА