14:27 11.02.2016

Парламентери в Мінську визначили пріоритетні зони для розмінування, але цього недостатньо - Гуг

2 хв читати
Парламентери в Мінську визначили пріоритетні зони для розмінування, але цього недостатньо - Гуг

Заступник глави Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Гуг заявляє про необхідність швидкого розмінування територій в зоні проведення АТО.

"Група з безпеки в тристоронній контактній групі визначила 12 пріоритетних зон, які мають бути розміновані. Але це дуже мало. Цього досить лише для того, щоб ремонтні бригади отримали доступ і змогли відремонтувати деякі об'єкти інфраструктури. А на сьогодні дуже велика кількість землі потребує розмінування", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві, говорячи про інцидент з вибухом мікроавтобуса біля КПВВ "Мар’їнка".

О.Гуг зазначив, що до вибуху призвело те, що водій мікроавтобуса не захотів стояти у великій черзі і виїхав на узбіччя, бажаючи об'їхати його, незважаючи на застережні знаки.

"Вони загинули, тому що потрапили на міну. І цього тижня ми фіксуємо, що все більше людей перетинає лінію розмежування, оскільки боятися того, що пункти пропуску можуть бути закриті", - розповів заступник голови місії.

О.Гуг особливо наголосив, що упродовж усього тижня спостерігачі фіксують сотні людей в чергах до різних пунктів пропуску на лінії розмежування.

Він також нагадав, що пункт пропуску в Майорську досі закритий через інтенсивні бойові дії біля Горлівки, особливо в н.п. Зайцеве.

Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, близько 8:00 мікроавтобус Volkswagen Transporter підірвався на вибуховому пристрої за 600-700 м від КПВВ "Мар’їнка". Мікроавтобус виходив із "сірої зони" і намагався об'їхати чергу машин по узбіччю. Відомо, що в автомобілі було п'ятеро громадян. Троє з них загинули на місці, один отримав важкі поранення і помер у лікарні Курахового.

За фактом підривання пасажирського мікроавтобуса Volkswagen біля КПП в Мар’їнському районі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА