16:06 15.02.2016

Адвокати Арбузова заявляють про незаконність рішення Печерського суду

2 хв читати
Адвокати Арбузова заявляють про незаконність рішення Печерського суду

Захист колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова заявляє, що Печерський районний суд Києва грубо порушив законодавство під час ухвалення рішень про задоволення клопотання Генеральної прокуратури щодо проведення спеціального досудового розслідування стосовно їхнього клієнта.

"Суд грубо порушив вимоги Кримінально-процесуального кодексу України. Насамперед, тому, що розглянув це клопотання за відсутності представників сторони захисту", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат С. Арбузова Сергій Ковальов.

Він наголосив, що навіть представники Генпрокуратури вказували, що участь захисників є обов'язковою.

"Слід зазначити, що сторона захисту не ухилялася від участі в судовому засіданні, а лише наполягала на забезпеченні реалізації права ознайомитися з матеріалами справи та призначення наступного засідання через три дні, як передбачено КПК", - додав С. Ковальов.

Адвокат С. Арбузова зазначив, що суд залишив без уваги заявлене клопотання. "Весь минулий тиждень засідання у цій справі призначалися по кілька разів на день, що виходить за межі розумних строків", - заявив він.

С. Ковальов також звернув увагу, що суд не відреагував і на вимогу адвокатів, які були призначені їм додатково через Центр з надання правової допомоги. Крім того, адвокат зазначив, що розгляд цієї справи по суті тривав менше хвилини", після чого суд пішов у дорадчу кімнату.

"Безумовно, сторона захисту оскаржуватиме цю постанову суду, зокрема в Європейському суді з прав людини, якщо вищі судові інстанції в Україні не скасують це незаконне рішення", - заявив адвокат С. Арбузова.

Як повідомлялося, 15 лютого народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм повідомив, що Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про початок процедури заочного засудження екс-голови Національного Банку України, екс-віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА