09:40 16.02.2016

Андрій Шевченко став асистентом головного тренера збірної України

2 хв читати
Андрій Шевченко став асистентом головного тренера збірної України

Екс-футболіста київського "Динамо", "Мілана", "Челсі" і збірної України, володар "Золотого м'яча" 2004 року Андрія Шевченка призначено асистентом головного тренера національної збірної України Михайла Фоменка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це оголосив на прес-конференції у вівторок в Києві головний тренер збірної М. Фоменко. Він зазначив, що А. Шевченка займе місце Олександра Заварова, який був асистентом М. Фоменка, але ФФУ не продовжила з ним контракт.

"Сьогодні я відчуваю, що у мене є певна освіта, я отримав всі дипломи. Тому сьогодні є можливість починати, спробувати себе, і я прийняв рішення", - зазначив А. Шевченка.

М. Фоменко зазначив, що його новий помічник виконувати мерізні функції, зокрема переглядатиме майбутніх суперників збірної і кандидатів у національну команду, які виступають за кордоном. Наставник збірної також повідомив, що розмовляв з О. Заваровим щодо можливого подальшого співробітництва, і наголосив, що "своїх помічників ніколи не звільняв, не звільняє і не звільнятиме".

У свою чергу представники ФФУ зазначили, що О. Заваров отримав пропозицію працювати в тренерському штабі збірної або у структурі федерації, але з його боку відповіді наразі не було.

Як відомо, у червні 2012 року після завершального матчу збірної України на домашньому Євро-2012 проти Англії А. Шевченко повідомив, що провів останній матч за збірну. У липні 2012 року А. Шевченко оголосив про завершення кар'єри футболіста. У листопаді 2012 року тодішній президент ФФУ Анатолій Коньков запропонував А. Шевченку посаду головного тренера збірної України, але той відмовився. Наприкінці грудня 2012 року наставником національної команди країни призначено М. Фоменко.

У березні 2015 року А. Шевченко отримав тренерську ліцензію найвищої категорії "PRO"-диплом УЄФА, який дає право працювати головним тренером клубу збірної. У середині квітня 2015 року за рішенням виконкому Федерації футболу України він став одним із перших трьох заступників голови комітету національних збірних команд ФФУ (яким є президент федерації Андрій Павелко).

18 грудня 2015 року виконком ФФУ продовжив контракт з головним тренером збірної України М. Фоменком, який буде готувати команду до чемпіонату Європи з футболу 2016 року у Франції. На першій стадії турніру Україна зіграє в одній групі зі збірними Німеччини, Польщі і Північної Ірландії. М. Фоменко зазначив тоді, що отримав повний карт-бланш на формування тренерського штабу і підбір персоналу збірної.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА