17:05 16.02.2016

Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини наразі не отримували документів про передачу розслідування до Одеської області

2 хв читати
Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини наразі не отримували документів про передачу розслідування до Одеської області

Захист Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві українського журналіста і публіциста Олеся Бузини, поки що не отримував документів про передачу розслідування цієї справи в Головне управління Національної поліції в Одеській області, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Сергій Войченко.

"Другий день ми не можемо ні від кого отримати копії жодного процесуального документа із цього приводу", - сказав він агентству у вівторок.

С.Войченко припускає, що таке рішення може бути пов'язане з бажанням створити труднощі в роботі захисту А.Медведька та Д.Поліщука.

"Які причини такого рішення - дуже складно сказати. Абсолютно не вкладається в нормальну здорову логіку. Хіба що хочуть якихось провокацій. Також питання, за чиї гроші туди їздитимуть Медведько і Поліщук. Можливо, пробують заблокувати нашу роботу, тому що насправді сторона захисту працює щодня, у нас ідуть десятки клопотань щодня, ми оскаржуємо різні незаконні дії. Суд задовольняє наші скарги, це не подобається прокуратурі, і вони розуміють, що невдовзі такими темпами ми фактично розкриємо вбивство Бузини, а це нікому не вигідно", - зазначив він.

С.Войченко також пояснив, що реалізація такого рішення передбачає проведення слідчих дій і судів щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним в Одеській області.

При цьому він наголосив, що справу мали розглядати по суті в Шевченківському районному суді Києва, тому що такою є територіальна підслідність. "Розглядати по суті в Одесі - це нереально, хіба що це вирішить Вищий спеціалізований суд. Але це буде як надівати штани через голову", - додав адвокат.

Як повідомлялося, О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Підозрювані у вбивстві двоє жителів Києва А.Медведько та Д.Поліщук нині перебувають під частковим домашнім арештом.

15 лютого поточного року стало відомо, що Генпрокуратура України передала розслідування вбивства О.Бузини в Одесу - слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Одеській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА