15:42 18.02.2016

Повідомлення ЗМІ про дозвіл польотів безпосередньо над Кримом помилкові

2 хв читати
Повідомлення ЗМІ про дозвіл польотів безпосередньо над Кримом помилкові

Повідомлення деяких ЗМІ про те, що буде відновлено польоти над Кримом, є помилковими, заявляє Міністерство інфраструктури України.

Згідно з прес-релізом відомства, Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, запропоновані Україною в комплексі заходів щодо відновлення використання повітряних трас у цій зоні.

Таким чином підтверджено готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху в міжнародному повітряному просторі, відповідальність за який покладено на Україну.

Як зазначає міністерство, згідно з розповсюдженими EASA офіційними документами Safety Information Bulletin, два маршрути - L851 і M856, що проходять через повітряний простір над західною частиною Чорного моря, є придатними для планування польотів усіма авіакомпаніями. Такий висновок ґрунтується на результатах проведеного "Украерорухом" постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час проведення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який становив би загрозу безпеці польотів.

Використання рекомендованих EASA маршрутів над Чорним морем дозволить авіакомпаніям скоротити свої витрати і сприятиме розвантаженню повітряних маршрутів у районах польотної інформації суміжних держав.

"У висновку EASA йдеться виключно про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної Республіки Крим. Повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден. Повідомлення деяких ЗМІ про те, що будуть відновлені польоти над Кримом, є помилковими", - йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше "Інтерфакс" повідомляв, що EASA рекомендувало міжнародним авіаперевізникам розглянути можливість використання двох повітряних коридорів Сімферопольського району польотної інформації, оскільки начебто побачило зниження ризиків безпеки польотів над Кримом після приєднання півострова до РФ.

Водночас у самому бюлетені організація зазначає, що Україна є єдиною міжнародно визнаною державою для забезпечення організації повітряного руху в Сімферопольському районі польотної інформації. У зв'язку з цим EASA рекомендує авіакомпаніям користуватися аеронавігаційною інформацією, що надається Україною (забезпечує держпідприємство "Украерорух").

Як зазначив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян, над тим, щоб EASA прийняло таке рішення, в міністерстві працювали протягом року.

"Ми відновили своє право контролювати один із найважливіших повітряних коридорів для транзиту літаків через український Крим. Це не лише політична перемога, а й економічна. Прибуток "Украероруху" суттєво зросте. Над цим ми працювали цілий рік", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Раніше EASA не рекомендувало здійснювати польоти над Кримом у зв'язку з його анексією РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА