17:26 19.02.2016

Розслідування Генпрокуратури визначить ступінь винуватості активіста Бубенчика у вбивстві беркутівців у лютому 2014 р.

2 хв читати
Розслідування Генпрокуратури визначить ступінь винуватості активіста Бубенчика у вбивстві беркутівців у лютому 2014 р.

Генеральна прокуратура України здійснює розслідування за заявою активіста Євромайдану Івана Бубенчика про вбивство ним двох працівників "Беркута" в лютому 2014 року, слідство має визначити, було це вбивство чи самооборона, повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Розслідування має дати відповідь - було це вбивство чи самооборона", - сказав С.Горбатюк під час круглого столу про стан розслідування злочинів проти учасників Революції гідності в п'ятницю в Києві.

За його словами, в тих умовах дійсно були випадки, "коли правоохоронці створювали ситуації, в яких протестувальники потрапляли в умови необхідної оборони або крайньої необхідності, що позбавляє їх від притягнення до кримінальної відповідальності".

"Тому, щоб прийняти таке рішення, слідство має розслідувати всі обставини та встановити підозрюваних, які розповіли б про обставини цих дій", - пояснив прокурор.

С.Горбатюк розповів, що І.Бубенчик проходив у справі ще до появи фільму "Бранці", але він так і не прийшов на допит. Окрім нього, є ще кілька осіб, які в соцмережах заявили про свою причетність до вбивств правоохоронців.

"Водночас Верховна Рада прийняла рішення про амністію осіб, які скоювали злочини стосовно правоохоронців, зокрема вбивства. Ми розслідуємо ці справи, щоб було встановлено істину, щоб нас не звинувачували в односторонньому та упередженому розслідуванні", - додав він.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, І.Бубенчик - активіст Євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород. Він узяв на себе відповідальність за вбивство двох беркутівців 20 лютого 2014 року.

У лютому поточного року було презентовано фільм "Бранці", присвячений подіям на Майдані в Києві 20 лютого 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА