14:23 22.02.2016

Генпрокуратура повторно внесла клопотання до ВККСУ про усунення судді Вовка з посади

2 хв читати
Генпрокуратура повторно внесла клопотання до ВККСУ про усунення судді Вовка з посади

Апеляційний суд м. Києва скасував постанову районного суду Вишгорода, якою обвинувальний акт щодо судді Печерського районного суду м. Києва Сергія Вовка поверненуто прокуророві для усунення недоліків.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генпрокуратури України, нині судовий розгляд триває.

Генпрокуратурою повторно внесено клопотання у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) про усунення С.Вовка з посади.

Як повідомлялося, прокуратура Києва відкрила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо звинувачення судді С.Вовка в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (ухвалення суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови) Кримінального кодексу України, за результатами якого обвинувальний акт спрямований до суду для розгляду по суті.

Районний суд Вишгорода Київської області обвинувальний акт щодо С.Вовка повернув прокуророві м. Києва для доопрацювання. У Генпрокуратурі зазначили, що на вказане рішення суду прокурор вніс апеляційну скаргу, яка нині ще не розглянута, зараз суддя С.Вовк має статус обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні.

Зазначено, що наприкінці 2015 року Вищим адміністративним судом України скасовано рішення ВККСУ про усунення С.Вовка з посади судді.

2 лютого 2016 року суддя Печерського районного суду м. Києва С.Вовк, який засудив екс-міністра внутрішніх справ і нинішнього голову фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі, повернувся до обов'язків судді після відсторонення на час слідства.

16 листопада 2015 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) продовжила на один місяць термін відсторонення суддів Печерського районного суду м. Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка на підставі клопотання генерального прокурора України.

Суддю С.Вовка було відсторонено від посади згідно з рішенням ВККС від 18 серпня 2015 року, а рішенням комісії від 16 жовтня 2015 року термін відсторонення продовжено на один місяць. С.Вовка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України - постановлення завідомо неправосудного вироку. Він також ухвалював вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Як повідомлялося, 4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА