13:14 24.02.2016

Україна має стати сільськогосподарською наддержавою

2 хв читати
Україна має стати сільськогосподарською наддержавою

Україна має великий потенціал для нарощування виробництва сільськогосподарської продукції та збільшення своєї частки на світовому ринку, заявив посол США в Україні Джефрі Пайєтт на церемонії підписання угоди про інвестування компанією Cargill $100 млн у зерновий термінал у порту "Южний".

"Україна - один із найбільших виробників сільгосппродукції у світі, але вона має стати сільськогосподарською наддержавою", - заявив посол.

Він нагадав, що в Україні зосереджено близько чверті всіх чорноземів світу, а минулого року експорт агропродукції сягнув $14,5 млрд.

За словами голови з операцій із зерном та олійними культурами Cargill в Європі Андреаса Рікмерса, підписання угоди про будівництво зернового термінала в порту "Южний" підтверджує намір компанії Cargill надалі інвестувати в українську економіку.

А.Рікмерс зазначив, що до 2050 року населення землі зросте до 9 млрд людей, і Україна може відігравати значну роль у забезпеченні продовольством за рахунок вирощування значних обсягів зерна та його експорту на світовий ринок.

Представник Cargill зазначив, що для цього уряд має створювати сприятливий інвестклімат для фермерів та збільшити пропускну спроможність транспортної інфраструктури для забезпечення експорту продовольства.

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко додав, що Україна є єдиною країною у світі, яка може подвоїти виробництво за збільшення фінансування "в землю".

Як повідомлялося, Cargill (США) в середу в Кабінеті Міністрів підписала з компанією "М.В. Карго", що оперує в Морському торговельному порту "Южний" (Одеська обл.), інвестиційну угоду про будівництво зернового термінала потужністю близько 5 млн тонн.

Мінагрополітики України прогнозує зростання експорту зерна поточного маркетингового року до 37 млн тонн із 34,6 млн тонн роком раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА