11:38 25.02.2016

Транзитні вантажоперевезення між Україною та РФ відновлено - Мінінфраструктури

2 хв читати
Транзитні вантажоперевезення між Україною та РФ відновлено - Мінінфраструктури

Автомобільні транзитні вантажні перевезення між Україною і РФ відновлено з 25 лютого 2016 року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міністерства інфраструктури України в четвер.

Як повідомлялося, Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту РФ від 25 лютого відновити транзитні автоперевезення.

"Тобто ми їм відповіли на їхні недружні дії. Вони відкривають, і ми на умовах взаємності також вживаємо відповідних заходів, МВС і Національна поліція забезпечують на перший період відновлення транспортних перевезень відповідно", - сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 24 лютого.

Крім того, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що РФ і Польща минулого четверга домовилися про обмін квотами на вантажоперевезення. У випадку якщо Україна не розблоковує транзит, вона може втратити усі транзитні вантажопотоки.

Раніше у низці регіонів України громадські активісти блокували проїзд вантажних автомобілів з російськими номерами. У відповідь на це РФ 14 лютого призупинила рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона, у свою чергу, також офіційно призупинила транзит російських вантажівок.

Мінінфраструктури України 16 лютого домовилося про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають повернення додому з країн ЄС.

Заблоковані в Закарпатській області російські фури 19 лютого почали виїжджати з території регіону.

Організатор блокади російських вантажівок у Закарпатській області - об'єднання "Карпатська Січ" 24 лютого заявило про вимогу до українського уряду переглянути рішення щодо відновлення транзиту російських вантажівок через територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА