12:28 26.02.2016

Активісти біля будівлі Адміністрації президента зажадали ветувати закон про електронне декларування

2 хв читати
Активісти біля будівлі Адміністрації президента зажадали ветувати закон про електронне декларування

Ухвалений Верховною Радою України закон авторства народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Вадима Денисенка про електронне декларування (№3755) фактично руйнує необхідність декларування свого майна чиновником, тому він має бути ветований, вважає народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питання запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

"Справжнім викликом є те, що люстрація в Україні не виконала свого основного завдання - вона не очистила владу від людей, які плутають владу з бізнесом", - сказав Є.Соболев під час мітингу з вимогою накласти вето на закон про електронне декларування перед Адміністрацією президента України в п'ятницю.

За словами Є.Соболева, оскільки більшість українських чиновників є "клептократами", то разом із експертами та європейськими фахівцями був створений механізм електронного декларування.

"Все це є в законодавстві, але парламент зробив крок назад, прийнявши закон Вадима Денисенка (народний депутат з фракції" Блок Петра Порошенка "- ІФ), яким фактично руйнується необхідність і зобов'язання декларувати своє майно, і створюються великі дірки в законодавстві. Більш того, чиновники звільняються від кримінальної відповідальності за недостовірне надання даних ", - заявив Є.Соболев.

Тому Є.Соболев разом із активістами має намір домагатися ветування цього закону. "Я як голова комітету його не підписав. Сподіваюся, що його не підпише і президент", - додав він.

Загалом в акції біля Адміністрації президента беруть участь близько 20 осіб. Вони тримають плакати "Стоп 3755".

До протестувальників вийшов заступник голови Адміністрації президента Олександр Данилюк, який попросив активістів озвучити свої претензії і пообіцяв передати їх президентові України.

"Зараз реалістичний варіант - приходить законопроект до президента, і він чи ветує його, або підписує. Якщо він ветує, Верховна Рада все-одно має голосувати законопроект, який влаштує і вас, і нас, Єврокомісію та МВФ. Тому зараз напрацьовуються ці зміни" , - сказав О.Данилюк учасникам мітингу.

Закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів "безвізового пакета" (необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом).

Президент України Петро Порошенко 26 лютого 2016 року підписав три з них, а стосовно закону про електронне декларування тривають консультації з Європейською комісією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА