15:31 27.02.2016

У Широкиному можливі провокації з боку бойовиків – Полторак

2 хв читати
У Широкиному можливі провокації з боку бойовиків – Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що незаконні збройні формування готують провокації в Широкиному Донецької області, щоб звинуватити Збройні сили України в порушенні Мінських домовленостей.

"Вони пішли (з Широкиного - ІФ), але залишили все замінованим. Я думаю, що вони намагаються нас провокувати, хочуть, щоб ми зайшли в Широкине, і потім вчинити там терористичні акти, підірвати наші підрозділи і оголосити, що ми порушуємо домовленості. Це тактика бойовиків – удар у спину, удар нишком", - сказав С.Полторак журналістам у Харкові в суботу.

Водночас він наголосив, що ЗСУ мають намір неухильно дотримуватися Мінських домовленостей.

Міністр також відзначив зменшення обстрілів в останні дні. Він припустив, що кількість обстрілів пов'язана зі спробами тиску на українську сторону, але відзначив їх безуспішність.

"В останні дні кількість обстрілів значно зменшилася, якщо тиждень тому у нас було 80-85, то вчора – 36, сьогодні з ранку - 6. І, як правило, це обстріли не пов'язані з просуванням вперед, неприцільні, в напрямку наших військ", - сказав С.Полторак.

Як повідомлялося, спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що увечері 24 лютого бойовики залишили селище Широкине.

"Село повністю під контролем Збройних сил України. Зараз там тривають роботи з розчищення та розмінування території, адже під час відходу бойовики встановили численні розтяжки", - сказав він на брифінгу 25 лютого в Києві.

А.Мотузяник зазначив, що за умовами мінських домовленостей Широкиному має перебувати під контролем ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА