16:13 01.03.2016

Київський суднозавод "Ленінська кузня" в квітні буде перейменовано

2 хв читати
Київський суднозавод "Ленінська кузня" в квітні буде перейменовано

Акціонери ПАТ "Ленінська кузня" (Київ), що входить до складу групи "Укрпромінвест", у квітні розглянуть питання зміни назви ПАТ.

Згідно з офіційним повідомленням компанії, питання перейменування ПАТ внесене до порядку денного запланованих на 19 квітня загальних щорічних зборів акціонерів суднозаводу.

Завод заснований в 1862 році інженером-технологом Федором Донатом, на момент заснування він був механічним підприємством із сталеливарним виробництвом. У 1889 році товариство "Донат, Липківський і Ко" перейменовано на товариство "Київський машинобудівний завод", у 1895 році завод перейшов у власність АТ "Південноросійський машинобудівний завод". У 1924 році Київський губернський виконком перейменував підприємство на завод "Ленінська кузня", усі ці роки завод спеціалізувався на виробництві чавунного литва, а також машин для винокурних, цукрових заводів і млинів.

У 1928 році після ухвалення рішення про організацію річкового суднобудування в Україні, "Ленкузня" перепрофільована на суднобудування, а на Рибальському півострові в Києві закладено судноверф, на якій згодом в різні роки будуються буксирні пароплави, морські риболовецькі траулери, корпуси транспортних суден, а також кораблі для ВМС. Так, в 1991-2002 рр. на "Ленкузні" побудовано корвет ВМСУ "Тернопіль", з 2004 року тут розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, а з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-м" на замовлення Міноборони.

За даними з відкритих джерел, в умовах зовнішньої агресії "Ленкузня" освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких 40 мм-гранатомет УАГ-40 з вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 році підприємство розпочало роботи із створення двох нових бронемашин - 10-тонної БМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Крім того, "Ленкузня" бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Суднозавод "Ленінська кузня" приватизований в 1995 році, основним акціонером компанії є ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше фонд "Петра Порошенка", Київ).

За даними ПАТ, статутний капітал компанії 168,087 млн грн.

Чистий збиток компанії за підсумками 2015 року скоротився на 83,45% - до 5,54 млн грн Сумарна дебіторська заборгованість зменшилася на 31,3% - до 122,02 млн грн, поточні зобов'язання скоротилися на 27% - до 342,57 млн грн. Довгострокові фінансові інвестиції зросли на 2,6% - до 22,19 млн грн, а довгострокові зобов'язання - збільшилися на 50,2% - до 110,81 млн грн. Активи зменшилися на 13% до 610,09 млн грн, штат підприємства зріс на 16,7% - до 376 осіб.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила пакет законів про декомунізацію. За деякими оцінками, в Україні підлягають перейменуванню назви 76 міст і близько 795 сіл і селищ, дані постійно оновлюються.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА