20:21 23.12.2019

Податкова спростовує брехню Портнова-Труби у справі про відмивання доходів Порошенка під час продажу "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
Податкова спростовує брехню Портнова-Труби у справі про відмивання доходів Порошенка під час продажу "Кузні на Рибальському"

Державна податкова служба України під час перевірки встановила, що купівлю-продаж ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) було здійснено відповідно до закону, заявляє адвокат лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

"З травня очолюване ймовірним персонажем "Трубу прорвало" ДБР "розслідує" портновський наклеп про начебто ухилення від сплати податків та подальшу легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Портнов у своїй наклепницькій заяві не навів жодних фактів. Які податки не сплачено? Скільки не сплачено в гривнях? Що то за злочин, що від нього буцімто отримані доходи, які начебто відмивалися?" - написав у своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" Головань у понеділок увечері.

За його словами, відповідей на ці запитання ДБР не має, "оскільки провадження порушено за відсутності події злочину", й саме тому всі ці місяці слідчі ДБР податками "навіть не цікавилися", а були зайняті лише збором і незаконним поширенням конфіденційної інформації, що становить комерційну та банківську таємницю.

"Поки слідчі ДБР товкли у ступі портновську маячню, Державна податкова служба України провела документальну планову виїзну перевірку, про що складено Акт №54/26-15-05-10-02/33549199 від 18.12.2019р. Перевірка встановила, що продаж акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" здійснено відповідно до закону, всі належні податки сплачено. Податки на доходи фізичних осіб сплачено вчасно й у повному обсязі", - повідомив Головань і додав, що це кримінальне провадження має бути закрите, а директор ДБР Роман Труба, екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов і особи, які сприяли їм, мають бути притягнуті до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА