10:16 02.03.2016

В "Азові" повідомили про звільнення Краснова

2 хв читати
В "Азові" повідомили про звільнення Краснова

Громадянський комітет "Азов" повідомив, що затриманого поблизу Києва голова ГК "Азов-Крим" Станіслава Краснова відпустили в середу вночі.

"Оскільки за три доби Станіславу Краснову не було пред'явлено звинувачень, його відпустили", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в акаунті "Азова" у Twitter у середу вночі.

Повідомляється також, що засідання Шевченківського районного суду м. Києва з обрання запобіжного заходу С.Краснову відбудеться в середу, 2 березня, о 14:00.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили до слідчого ізолятора СБУ.

Як повідомлялося раніше, в СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Зокрема, 10-13 лютого голова "Азов-Крим" перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ поставили С.Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення до Херсонської області; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно, закладений С.Красновим. Затримання відбулося поряд зі сховком. "У сховку було знайдено і вилучено пластичну вибухівку в тротиловому еквіваленті приблизно 42 кг. Також було вилучено п’ять корпусів бойових гранат, шість механізмів до детонаторів, а також десять детонаторів", - заявив керівник апарату представника СБУ Олександр Ткачук.

Адвокат С.Краснова Андрій Мамалига заявив, що його підзахисного катували в лісі і на допиті в СБУ, намагаючись отримати свідчення про начебто заховану зброю. Адвокат також поінформував, що у С.Краснова були представники омбудсмена, які зняли і описали побої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА