10:37 09.03.2016

МВФ попереджає про зростання ризиків економічного краху у світі

2 хв читати
МВФ попереджає про зростання ризиків економічного краху у світі

Міжнародний валютний фонд (МВФ) попереджає про зростання "ризиків економічного краху" у світі, вважаючи за необхідне вжиття негайних заходів для стимулювання попиту, пише газета Financial Times.

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, виступаючи на сесії Національної асоціації економіки бізнесу (National Association for Business Economics, NABE), заявив, що глобальна економіка перебуває "дійсно в скрутному становищі".

Світовим політикам необхідно вжити термінових заходів у відповідь на уповільнення економічного зростання та нові загрози, що створюються коливаннями сировинних і фінансових ринків, зазначив він.

"Зараз час рішуче підтримати економічну активність і забезпечити більш стійке становище світової економіки", - заявив Д.Ліптон.

Серед чинників, що викликають замішання, "різке скорочення глобальних потоків капіталу і торгівлі" за останній рік, зазначив він.

Ці побоювання знайшли підтвердження в статданих із КНР, оприлюднених у вівторок. Згідно з даними Головного митного управління країни, обсяг китайського експорту в доларовому виразі в лютому 2016 року рухнув на 25,4% після січневого зниження на 11,2%, продемонструвавши найбільш значне падіння від початку 2009 року.

Скорочення імпорту тривало 16-й місяць поспіль, уповільнившись у лютому до 13,8% із 18,8% у січні.

За словами Д.Ліптона, світова економіка підійшла до тієї точки, коли новий спад може стати реальністю, якщо держави не вживуть заходів для стимулювання попиту.

Особливі побоювання викликає виникле на фінансових ринках відчуття, що "влада багатьох країн майже вичерпала можливості для вжиття необхідних заходів або втратила рішучість, необхідну для їх впровадження", зазначив він.

МВФ раніше заявляв про те, що вбачає сигнали подальшого послаблення глобального економічного підйому і у квітні може знизити прогноз зростання світового ВВП на 2016 рік, що становить нині 3,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА