14:31 10.03.2016

Сакварелідзе ініціює створення спостережного штабу для громадського контролю над судом у справі "діамантових прокурорів"

3 хв читати
Сакварелідзе ініціює створення спостережного штабу для громадського контролю над судом у справі "діамантових прокурорів"

Заступник генпрокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, призначений старшим групи прокурорів у судовому провадженні у справі так званих діамантових прокурорів, має намір запропонувати створення спостережного штабу для здійснення контролю над цим судовим розглядом.

"Нині для нас критично важливо забезпечити максимальний громадський контроль за подальшим процесом, щоб припинити будь-які спроби якихось маніпуляцій із боку наших недоброзичливців. Саме тому я хочу запропонувати створити спостережний штаб для здійснення такого контролю", - написав він на сторінці у Facebook у четвер.

До роботи цього штабу він просить долучитися всіх охочих активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів і "просто зацікавлених у справедливому правосудді осіб". Усіх охочих прокурор просить зареєструватися, використовуючи форму http://goo.gl/forms/CZw 03rTEIk. Д.Сакварелідзе також пропонує всім зацікавленим самим визначити зручне місце і час зустрічі для координації подальших кроків.

Він також нагадав, що цього тижня в Голосіївському районному суді Києва розпочинається судовий розгляд справи "діамантових прокурорів", і повідомив, що прокурор у четвер звернувся з клопотанням про відвід колегії суддів з огляду на появу в ЗМІ інформації про те, що одна із суддів, що увійшла до колегії, "є людиною, близькою до одного з підсудних О.Корнійця". У відповідь на це клопотання було отримано відмову.

Як повідомлялося, на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах було затримано колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника ГСУ Генпрокуратури України Володимира Шапакіна. Під час обшуку у них було знайдено великі суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт О.Корнійця та В.Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. В.Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив суму застави В.Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і вийшов з СІЗО. О.Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

20 листопада 2015 року слідчий за дорученням прокурора повідомив підозрюваним про завершення досудового розслідування і надав доступ до матеріалів досудового розслідування.

Наприкінці 2015 року до Печерського районного суду м. Києва передано обвинувачувальні акти стосовно О.Корнійця за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України, стосовно В.Шапакіна – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та цивільної особи Валерія Гібаленка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

На початку березня Д.Сакварелідзе було призначено старшим групи прокурорів у судовому провадженні у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА