13:17 11.03.2016

Генпрокуратура оголосила про підозру колишньому главі Міноборони України Єжелю

2 хв читати
Генпрокуратура оголосила про підозру колишньому главі Міноборони України Єжелю

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України склала повідомлення про підозру екс-міністру оборони України Михайлу Єжелю за неналежне виконання службових обов'язків під час узгодження в 2011 році переліку військового майна Збройних сил України, що підлягає відчуженню.

Як повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури в п'ятницю, дії екс-міністра класифіковані за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

"У подальшому це рішення дало змогу Міністерству оборони України здійснити неправомірне відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб'єкта підприємництва, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 млн грн", - пояснили в Генпрокуратурі.

Під час досудового розслідування встановлено місцезнаходження літаків та їхніх комплектувальних, на них накладено арешт, і цим вдалося запобігти їх подальшій реалізації в РФ.

Досудове слідство у провадженні триває.

М. Єжель очолював оборонне відомство в Україні з 11 березня 2010 року до 8 лютого 2012 року при екс-президентові України Вікторі Януковичі, до того був головним інспектором Головної інспекції Міноборони. До звільнення з військової служби в запас за станом здоров'я у 2003 році два роки був головнокомандувачем ВМС ЗСУ, а до того неповні п'ять років – заступником Міністра оборони – командувач ВМС ЗСУ.

У 2013-15 рр. був послом України в Білорусі.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура в серпні 2014 року пред'явила підозру М. Єжелю в рамках розслідування кримінальних проваджень, які стосуються знищення тилового забезпечення української армії. Наразі генеральний прокурор України Віталій Ярема уточнив, що йдеться про період з 2005 по 2013 роки. За словами генпрокурора, було відкрито понад 50 кримінальних проваджень.

"Ми зараз порушили кримінальні провадження за фактами доведення української армії до того стану, в якому вона наразі перебуває. Це ще 2008, 2005 роки, коли були знищені, фактично, тилові підрозділи, коли в Грузії продавали наші системи протиповітряної оборони "Бук" і кошти не надходили в державний бюджет", - сказав В. Ярема.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА