16:44 11.03.2016

Мосійчук заявляє, що суд відмовився обирати йому запобіжний захід

3 хв читати
Мосійчук заявляє, що суд відмовився обирати йому запобіжний захід

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про повернення клопотання Генеральної прокуратури України про зміну раніше обраному народному депутату України від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку запобіжного заходу назад у прокуратуру.

Як повідомляє І. Мосійчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю, суд також відмовив у розгляді клопотання про продовження раніше обраного запобіжного заходу. "Справедливе рішення ухвалила суддя Цокол", - зазначає він.

За словами депутата, він прибув до Печерського суду на засідання безпосередньо зі стаціонару лікарні інституту ім.Шалімова, куди був госпіталізований сьогодні вранці.

"До матеріалів справи було долучено медичний висновок з інституту ім.Шалімова, що засвідчує у мене виявлену під час сьогоднішнього огляду пептичну виразку з кровотечею. Це вже шоста виразка, що з'явилась у мене після катувань у СІЗО СБУ, коли мені, хворому відмовлялися надати медичну допомогу, вимагаючи обмовити себе. Незважаючи ні на що, я прибув сьогодні до суду, хоча лікарі і обмежили мій виїзд з лікарні двома годинами. Але це того варте. Малими кроками ми впевнено рухаємося до перемоги у справі та повного доведення моєї невинності", - додав І. Мосійчук.

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з І. Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на якому І. Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В. Шокіна, І. Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

18 вересня 2015 року Печерський райсуд обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду.

8 жовтня І. Мосійчука госпіталізували безпосередньо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На наступний день депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня його перевели з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги (ЛШД).

15 листопада о 19.00 закінчився строк утримання І. Мосійчука під вартою, обраний судом 18 вересня. Соратники одразу ж забрали його з ЛШД і відвезли до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова для операційного втручання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА