16:29 18.03.2016

Підозрювана та свідок у справі Лукаш заявляють про тиск із боку слідства

3 хв читати
Підозрювана та свідок у справі Лукаш заявляють про тиск із боку слідства

Генеральна прокуратура України здійснює тиск на фігурантів справи стосовно екс-міністра юстиції Олени Лукаш, щоб отримати необхідні обвинувальні свідчення, заявляють свідок, підозрювана у справі та її адвокати.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю свідок у кримінальному провадженні за обвинуваченням О.Лукаш, директор ТОВ "Європейська правова група" Вікторія Скороход розповіла, що її компанія здійснювала на замовлення уряду дослідження у сфері фітосанітарії, за яке компанія отримала 920 тис. грн.

"Наша компанія брала участь у тендерах і писала роботи під замовлення. Говорити про те, що у нас немає реальних робіт, що робота неякісна, у слідства немає підстав. Терміни досудового розслідування закінчуються, тому Генпрокуратура починає тиснути на свідків", - сказала В.Скороход.

За її словами, тиск чинять для отримання доказів провини О.Лукаш, яких немає в матеріалах справи.

"Нам ставлять змову з Лукаш та Лавриновичем (екс-міністром юстиції Олександром Лавриновичем - ІФ). Смішно, оскільки для цього необхідно бути хоча б знайомими", - сказала свідок.

У свою чергу адвокат підозрюваної у справі Таїсії Білоцької Василь Чередниченко заявив, що його підзахисна була свідком, і їй висунули підозру, яка є безпідставною. У цьому контексті він повідомив, що подав заяву до Генпрокуратури про перевищення слідчим службовим повноважень і примушування до надання неправдивих свідчень.

Інший адвокат підозрюваної Владислав Білоцький повідомив, що на початку наступного тижня Печерський районний суд обере для Т.Білоцької запобіжний захід.

Сама ж Т.Білоцька заявила: "Підозру пред'явлено Лукаш, її заступнику та мені - щоб тиснути на мене цією підозрою... щоб я дала свідчення, які, по суті, є неправдивими. Мені це не потрібно - я не хочу брехати".

При цьому вона додала: "Я розумію, що залякуватимуть усіх. І я закликаю всіх свідків не боятися, не давати неправдиві свідчення, не вестися на провокації Генпрокуратури".

Як повідомлялося, 5 листопада 2015 року СБУ затримала О.Лукаш. У Генпрокуратурі заявили, що зібрано інформацію, яка може підтверджувати вчинення нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив узяти О.Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того самого дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О.Лукаш було звільнено, свої паспорти вона здала слідчому, за рішенням суду їй видано електронний браслет. Екс-міністру заборонено покидати територіальні кордони Києва.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

28 грудня Солом’янський районний суд м. Києва повернув О.Лукаш заставу і закордонні паспорти та звільнив її від обмежень у пересуванні, зокрема і за кордон. "Клопотання... щодо продовження терміну виконання підозрюваною О.Лукаш покладених на неї обов'язків... залишити без задоволення. Рішення суду оскарженню не підлягає", - йдеться у рішенні суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА