18:22 18.03.2016

Сакварелідзе пов'язує історію із коштами США для реформування прокуратури з черговою спробою тиску на його команду

2 хв читати
Сакварелідзе пов'язує історію із коштами США для реформування прокуратури з черговою спробою тиску на його команду

Заступник генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляє, що історія із коштами США для реформування органів прокуратури є черговою спробою дискредитувати його команду, і запевняє, що доступу до цих коштів у них не було.

"Виявляється, те, що перешкодило Шокіну (генеральний прокурор України Віктор Шокін - ІФ) реформувати прокуратуру, - це $2 млн, які зникли. Ця вже восьма чи дев'ята справа, яку реєструють проти нашої команди. Основна частина нашої роботи зараз паралізована", - сказав заступник генпрокурора в ефірі "Громадське.TV".

За словами Д.Сакварелідзе, його команда не мала доступу до виділених США коштів на реформу органів прокуратури.

"Я здивувався, коли мене запитували: Давиде, а де гроші, чому вони не на нашому рахунку? Я говорив, що вони і не мають бути на нашому рахунку. Є проект, і вони фінансують цей проект", - пояснив він.

Д.Сакварелідзе також заявив про готовність прийти на допит до Генпрокуратури з цього питання.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України за запитом народних депутатів проведе розслідування обставин використання коштів, спрямованих від американських і європейських партнерів на реформування органів прокуратури, але які так і не надійшли на офіційні рахунки відомства. Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко 16 березня заявив, що йдеться про різні суми: "Одна сума - близько $200 тис., інша - близько $2 млн".

В.Куценко допустив, що є всі підстави говорити про злочин, передбачений ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Пізніше того самого дня посол США в Україні Джеффрі Пайєтт роз'яснив, що виділені США кошти спрямовувалися не безпосередньо в органи прокуратури України, а міжнародним організаціям-партнерам. Дипломат зазначив, що США надали $200 тис. Організації економічного співробітництва і розвитку на розробку тестів для працівників органів прокуратури, а ще $2 млн - для Міжнародної організації з розвитку права, щоб надалі використовувати в реформі прокуратури.

У Генпрокуратурі також повідомили, що офіційні звернення народних депутатів щодо використання коштів, виділених США для кадрового оновлення та реформування органів прокуратури України, спрямовані в сенат США і представнику профільного комітету сенату США. "До Генеральної прокуратури України надійшло офіційне звернення народних депутатів України щодо використання коштів, виділених США з метою кадрового оновлення та реформування системи органів прокуратури України. Також відповідні звернення, підписані 50 народними депутатами України, були спрямовані в сенат США і сенатору Роберту Джонсу Портману, члену комітету сенату США з національної безпеки і справ уряду, бюджету, фінансово-економічних питань, з питань енергії та природних ресурсів", - повідомила прес-служба Генпрокуратури 17 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА