13:29 25.03.2016

Матіос звинуватив помічника адвоката Соколовської в ухиленні від слідчих дій у справі про зникнення Грабовського

3 хв читати
Матіос звинуватив помічника адвоката Соколовської в ухиленні від слідчих дій у справі про зникнення Грабовського

Помічник колеги вбитого адвоката Юрія Грабовського Оксани Соколовської ухилявся від проведення слідчих дій і не впізнав людину, яка насильно приводив Ю. Грабовського до його власного київського офісу, зазначає заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Хочу вказати на вкрай нелюдську позицію колеги загиблого адвоката Соколовської, помічник якої ухилявся від проведення слідчих дій, а при проведенні впізнання одного з убивць категорично його не впізнав", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

А. Матіос зазначив, що помічник О. Соколовської не впізнав того чоловіка, якого він бачив і який приводив Ю. Грабовського в його київський офіс забирати гроші з сейфа і якісь документи.

Головний військовий прокурор зазначив, що не знає, якими мотивами керувався помічник О. Соколовської, але якщо б він впізнав цю людину, то правоохоронці, за словами головного військового прокурора, не згаяли б часу. "Я не розумію цієї позиції захисниці, яка кілька років поспіль сиділа з Грабовським в одному офісі", - сказав А. Матіос.

Як повідомлялося, 9 березня Голосіївський райсуд переніс розгляд справи щодо російських спецназівців у зв'язку з неявкою адвоката Ю. Грабовського. На засіданні суду адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила, що два дні не може зв'язатися з ним, останній раз спілкувалася з Ю. Грабовським 4 березня. За її словами, 5 березня, Ю. Грабовський планував бути в Одесі, а 6 березня, він, за її даними, заходив в свій офіс у Києві, де зберігалися документи, зокрема, докази сторони захисту у справі Є. Єрофєєва і О. Александрова, яких тепер там немає.

Правоохоронним органам місцезнаходження Ю. Грабовського не було відомо з 5 березня.

20 березня А. Матіос заявив, що підозрюваний в організації зникнення Ю. Грабовського наразі затриманий і вже заарештований. За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ "для створення картинки" на заключній стадії розгляду справи щодо російських спецназівців.

22 березня О. Соколовська повідомила, що її помічник не впізнав у затриманому за підозрою в організації викрадення Ю. Грабовського людину, з якою бачив Ю. Грабовського перед зникненням. "Впізнання підозрюваного у зникненні Юрія Грабовського у відділі забезпечення досудового слідства СБУ закінчилося безрезультатно. У затриманого підозрюваного нічого спільного немає з особою чоловічої статі, з якими в останній раз бачив мій помічник Грабовського - 06.03", - повідомила вона, висловивши здивування діями слідства.

Інформація про загибель Ю. Грабовського з'явилася 25 березня вранці. Цього ж дня А. Матіос заявив, що в Одеській області в четвер вранці був затриманий другий підозрюваний в причетності до вбивства адвоката Ю. Грабовського. Також він зазначив, що суд над росіянами Є. Єрофєєвим і О. Александровим триватиме і буде доведений до кінця, незважаючи на вбивство Ю. Грабовського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА