10:37 29.03.2016

Шимків готовий стати віце-прем'єром, але не головою МОЗ

3 хв читати
Шимків готовий стати віце-прем'єром, але не головою МОЗ

Заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків заявляє, що не згоден зайняти посаду міністра охорони здоров'я у новому складі Кабінету Міністрів, зокрема, через відсутності досвіду роботи в цій сфері, але готовий бути віце-прем'єром, якщо надійде відповідна пропозиція.

"Я не люблю коментувати чутки, але оскільки до мене звернулися багато журналісти, депутати, активісти, повідомляю - я не погоджуся на посаду міністра охорони здоров'я, адже таким чином порушується основне поняття технократичного підходу до формування уряду", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Я не маю управлінського досвіду роботи в медичній сфері, хоча розумію питання управлінського виклику, і, можливо, впорався (б – ІФ) - принаймні, у мене є розуміння, що таке страхова медицина, єдина система інформаційного забезпечення зразок eHealth, перехід від стандартів "койкомісць" до стандартів надання послуг", - пояснив Д. Шимків.

По-друге, за його словами, "має місце особистий конфлікт інтересів, тому що мій батько багато років ремонтує медичне обладнання у Львові". По-третє, наголошує заступник голови АП, "для впровадження реформ в охороні здоров'я потрібно єднання парламенту і уряду у досить тривалій перспективі, чого немає, а це означає відсутність бачення реформи, на яке "наймається" парламентом міністр".

"Таким чином, відсутній досвід роботи в галузі, є конфлікт інтересів, і немає довгострокового бачення для реалізації реформи з боку парламентаріїв", - резюмував Д. Шимків.

Він нагадав, що "не раз публічно заявляв, що моя сила в координації та об'єднанні зусиль, а це є посада віце-прем'єра", а також, що для координаційних посад не потрібно міністерство. "Найголовніша потреба сьогодні - це узгодження та міжвідомча координація зусиль. У мене є досвід в інноваціях та залучення інвестицій, електронному управлінні, впровадження організаційних змін тощо. Вважаю, що треба використовувати сильні сторони людей для досягнення успіху країни", - зазначив заступник глави АП.

Д. Шимків також зазначив, що, на його думку, сучасний міністр-технократ має поєднувати вміння керувати складними організаціями, шукати порозуміння з парламентом, приймати складні рішення, мати навички управління змінами, мати професійні знання і нульову толерантність до корупції.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Гройсман назвав Д. Шимківа серед людей, які, на його думку, гідні стати членами нового Кабінету Міністрів, не уточнивши посад. Пізніше він підтвердив, що хотів би бачити Д. Шимківа у складі уряду під своїм керівництвом. Народний депутат України Мустафа Найєм у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV в понеділок увечері заявив, що М. Найєм може зайняти посаду міністра охорони здоров'я у новому уряді.

Д. Шимків є заступником голови Адміністрації президента з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ. Займається, зокрема, впровадженням електронного управління в АП. Входить до правління Американської торгової палати в Україні, раніше протягом кількох років очолював Microsoft Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА