19:05 29.03.2016

Мінінфраструктури не причетне до комерційної діяльності Uber - Омелян

3 хв читати

Міністерство інфраструктури України непричетне до комерційної діяльності сервісу таксі Uber, повідомив виконувач обов'язків міністра інфраструктури України Володимир Омелян.

"Окремий месидж щодо компанії Uber: міністерство дійсно провело зустріч із цією компанією, на якій вона повідомила про свій намір вийти на український ринок, вони підтвердили свою готовність працювати виключно в правовому полі України. Міністерство дало інформацію щодо ринку таксі в Україні, що ми готуємо відповідний законопроект для ринку, на цьому ми попрощалися, і ніякого відношення до комерційної діяльності Uber не маємо", - констатував він під час зустрічі з представниками українського ринку таксомоторних перевезень у міністерстві у вівторок.

Він наголосив, що міністерство є абсолютно прозорим, виступає за роботу в законному руслі, щоб ті підприємці, які працюють на ринку таксі, сплачували нормальні податки, почувалися захищеними і насамперед почувався захищеним пасажир, який користується послугами таксі.

В.Омелян також нагадав, що на сьогодні права пасажира фактично нічим не гарантовані, і це велика проблема.

"Міністерство зі свого боку готове надати максимальне сприяння для якнайшвидшого ухвалення законопроекту про ринок таксі, ми сподіваємося, що саме Верховна Рада стане основним майданчиком, де опрацьовуватиметься остаточне рішення щодо нього", - резюмував в. о. глави Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Міністерство інфраструктури анонсувало появу сервісу Uber в Україні, а раніше, в липні, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керівника (general manager) у Києві і згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско та є у більш ніж 300 містах у всьому світі. Пізніше ЗМІ повідомили, що головою українського представництва призначено Аркадія Вершебенюка.

Уже в лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber – почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.

На сайті Uberlin доступне оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст - Києва, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська. Для українських водіїв пропонується три орієнтовні тарифні плани - "Щотижневий" (за здійснення 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+податок 5%), виплати раз на тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% (+податок 5%), виплати щодня на карту) та "Фіксований" (комісія 500 грн/тиждень).

До водія компанія висуває такі вимоги: він має бути громадянином України віком від 21 року, мати особистий або орендований автомобіль не старше за 2008 рік (обов'язкова наявність страхового полісу автомобіля). Мінімальний стаж водіння від трьох років. Для реєстрації водій повинен буде подати пакет документів, що включає водійське посвідчення, паспорт, діючий страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині та зовні.

За словами голови громадської організації "Всеукраїнська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, українські таксисти не проти Uber, а виступають за нормальний розвиток нових технологій і рівні права на ринку.

Uber же, у свою чергу, заявив, що він працюватиме відповідно до місцевого законодавства, лише з індивідуальними підприємцями та юридичними особами, які матимуть усі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, зокрема ліцензію.

Там також додавали, що після запуску Uber Київ стане одним із понад 400 міст, де жителі зможуть скористатися надійним, доступним і безпечним сервісом для переміщення з точки "А" в точку "Б", який буде доступний одним натисненням клавіші на смартфоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА