10:01 31.03.2016

Нафтогазовий сектор України потребує суттєвих змін – Американська торгова палата

1 хв читати
Нафтогазовий сектор України потребує суттєвих змін – Американська торгова палата

Нафтогазовий сектор України потребує суттєвих змін, вважають в Американській торговій палаті (ACC).

У своєму прес-релізі ACC виділила три основні блоки питань, ефективне вирішення яких призведе до створення в Україні привабливого середовища для ведення нафтогазового бізнесу. Зокрема, міжнародний бізнес вважає першочерговим подальше вдосконалення законодавства у сфері оподаткування видобутку вуглеводнів; проведення регуляторної реформи галузі і практичну реалізацію Закону "Про ринок природного газу".

"Дуже важливо, щоб всі ці три блоки питань вирішувалися разом, оскільки вони взаємопов'язані. Наприклад, практична реалізація Закону "Про ринок природного газу" призведе до прозорості ринку та сприятиме залученню інвестицій. Водночас, без подальшого вдосконалення системи оподаткування, навіть за умови реалізації цього закону і проведення регуляторної реформи, створення привабливого інвестиційного середовища не відбудеться", - наводяться в повідомленні слова президента АТП Андрія Гундера.

У зв'язку з цим експерти компаній-членів АТП розробили "Білу книгу рекомендацій для нафтогазової галузі" (http://old.chamber.ua/2016/GasOil_WhitePaper_UA.pdf), метою якої є доведення до органів державної влади бачення незалежних приватних компаній щодо подальшого реформування нафтогазового сектора.

"Експерти компаній-членів палати в рамках видання розробили список практичних рекомендацій щодо кожного блоку, виконання яких необхідно для досягнення позитивних зрушень у цих напрямках", - резюмується в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА