16:16 31.03.2016

КПВВ "Золоте" в Луганській області довелося закрити - Тука

2 хв читати
КПВВ "Золоте" в Луганській області довелося закрити - Тука

Роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" на дорожньому коридорі Стаханов-Золоте-Гірське-Лисичанськ у Луганській області на відстані близько 2 км від лінії розмежування було припинено через кілька годин після відкриття, повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

При цьому він дав зрозуміти, що таке рішення було прийнято з міркувань безпеки. "Щоб не наражати людей на небезпеку, прийнято рішення про тимчасове закриття КПВВ в Золотому. Як і обіцяли, КПВВ у Золотому відкрили. Терористи зі свого боку - ні", - написав Г.Тука у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у четвер.

Прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер підтверджує, що роботі відкритого пункту пропуску завадили представники окремих районів Луганської області. "Українська сторона провела всі необхідні роботи і свого слова дотримала - 31 березня 2016 року через Золоте поїхали автомобілі та пішли люди. Але представники окремих районів Луганської області не дозволили їм ні проїхати, ні пройти - усупереч усім домовленостям, досягнутим у рамках підгруп з економічних і гуманітарних питань і на засіданні тристоронньої контактної групи", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Д.Оліфер також зазначила, що такі дії розцінюються як грубе порушення Мінських домовленостей, "тим більше що питання відкриття цього КПВВ постійно порушували самі ж представники окремих районів Луганської області".

Вона також розповіла, що спорудження цього КПВВ Україною тривало близько трьох місяців через постійні обстріли, які здійснювалися по робітниках і будівельній техніці.

Як повідомлялося, роботу КПВВ "Золоте" було призупинено ще у 2015 році з міркувань безпеки. Його відкриття в 2016 році постійно відкладалося через обстріли прилеглих об'єктів і населених пунктів з боку незаконних збройних формувань.

31 березня 2016 року роботу реконструйованого пункту пропуску було відновлено, він став єдиним у Луганській області, де лінію розмежування можна перетнути на автомобілях. Пропускна спроможність КПВВ "Золоте" становить близько 5 тис. осіб та 1,5 тыс транспортних засобів на добу, крім того, на ньому облаштували чотири укриття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА