17:20 31.03.2016

Крим намагається постачати молоко з південних регіонів України

2 хв читати
Крим намагається постачати молоко з південних регіонів України

Крим гостро потребує молока і намагається завезти його з південних областей України, повідомляє прес-служба Мінагропроду з посиланням на директора Департаменту продовольства відомства Миколу Мороза.

"На територію Криму нині завозиться готова продукція з Росії невідомої якості, або їм доводиться провозити якимись шляхами молоко-сировину. Перевозити її без консервувальних добавок і антибіотиків неможливо. Тому виникає питання про якість цієї продукції", - цитується Н.Мороз.

Він також повідомив, що нині Крим забезпечений яловичиною лише на 25%, свининою - на 29%.

"Продуктами переробки цукру півострів повністю забезпечувала України. На момент окупації запаси цукру в Криму практично були відсутні, адже тривало пряме постачання, тому необхідності робити запаси не було. Олії соняшникової станом на лютий 2014 було усього лише 4% ", додав Н.Мороз.

Як повідомлялося з посиланням на прогноз Free Crimea, в 2016 році для насичення внутрішнього ринку Криму треба буде постачати 50% молока, 33% м'яса і 27% яєць від загального фонду споживання. На сьогодні продукція, вироблена в Криму, задовольняє лише 35% продовольчих потреб.

Постанову Кабінету Міністрів України №1035 від 16 грудня "Про обмеження постачань окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та з іншої території України на тимчасово окуповану територію було опубліковано18 грудня.

Згідно з постановою, заборона поширюється на період тимчасової окупації на постачання товарів (робіт, послуг) під усіма митними режимами за винятком особистих речей громадян, які переміщаються в ручній поклажі і в супровідному багажі, і соціально значущих продуктів харчування, сумарна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тис. грн, а сумарна вага - не більше 50 кг на одну людину.

Винятки щодо продуктів харчування застосовуються тільки у разі, якщо особа, яка ввозить товари на тимчасово окуповану територію, в'їжджає на неї не частіше за одного разу протягом доби.

До цеього переліку продуктів входять: борошно пшеничне вищого сорту, хліб з борошна вищого і I сорту, хліб пшенично-житній, макаронні вироби, крупи гречані, рис, яловичина I категорії, свинина, сало, птиця, варена ковбаса I сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20%, сир м'який, масло, курячі яйця, цукор-пісок, олія соняшникова, картопля і сіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА