18:28 01.04.2016

У Мінкультурі України хочуть попросити іноземні держави не співпрацювати з російськими музеями, які беруть експонати в Криму

2 хв читати
У Мінкультурі України хочуть попросити іноземні держави не співпрацювати з російськими музеями, які беруть експонати в Криму

Віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко висловлюється за необхідність проведення переговорів з іноземними державами щодо неправомірності зберігання та експозиції російськими музеями експонатів заповідного та музейного фонду, що перебувають на тимчасово окупованій території Криму.

"Міністерство культури заявляє про необхідність проведення переговорів з представниками іноземних держав, щоб було припинено будь-яку міжнародну взаємодію з тими російськими музеями, що беруть на зберігання або експозицію предмети музейного фонду із заповідників і музеїв на території Криму і є українською власністю", - заявив В. Кириленко під час "години запитань" до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

Він зазначив, що дії російських музеїв, які беруть на зберігання і експозицію предмети з кримських, незаконні, що підтверджується рішенням Генеральної асамблеї ООН.

В. Кириленко також наголосив, що Міністерство культури не знає точної ситуації зі збереженням музейних цінностей в Криму і Севастополі.

"І тут потрібна, на нашу думку, активізація спеціальних органів та розвідувальних, контррозвідувальних, з тим, щоб отримувати зворотну інформацію та мати можливість оперативно реагувати в міжнародних структурах. Я можу доповісти, що станом на 1 січня 2014 року кількість предметів основного фонду, які зберігаються в музейних установах Криму, становила 925 тис. 916 одиниць, а в місті Севастополі - 321 тис. 444 одиниць. Тобто, більше мільйона предметів Державного музейного фонду зберігаються на тимчасово окупованій території", - повідомив міністр культури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА