15:05 04.04.2016

Фахівці Генпрокуратури вивчили інформацію щодо офшорів Порошенка і не вбачають у ній кримінальної складової

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України не вбачають складу злочину в оприлюдненій у ЗМІ інформації про "панамські документи" щодо президента України Петра Порошенка, наголошує прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Генпрокуратура не вбачає складу злочину в інформації, оприлюдненій деякими ЗМІ щодо президента України Петра Порошенка", - сказав В.Куценко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, зазначена інформація була "попередньо вивчена фахівцями Генпрокуратури, які не побачили в ній кримінальної складової".

"При цьому всьому Генпрокуратура звертається до народних депутатів України, журналістів і представників громадськості з проханням не втягувати органи прокуратури в політичні розборки і популізм. Звертаємо увагу, що відповідно до Конституції будь-які розслідування, пов'язані з президентом України, не підслідні органам прокуратури", - заявив В.Куценко.

За його словами, це також не підслідне Національному антикорупційному бюро.

У цьому контексті він закликав усіх "керуватися Конституцією і звертатися з цього питання до компетентного органу, оскільки порядок розслідувань стосовно президента України встановлений Конституцією і на жодному з етапів цього розслідування органи прокуратури не залучають".

Прокуратура не має права вносити відомості щодо таких справ до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як відомо, згідно зі ст. 111 Конституції України, яка регламентує можливість такого розгляду, якщо є якась інформація про можливе кримінальне правопорушення глави держави, то розслідування здійснюють органи парламенту, а саме - слідча комісія Верховної Ради проводить розслідування, сама призначає спеціальних прокурорів, не від органів прокуратури. Згодом комісія надає парламенту свої висновки, і якщо парламент також убачає якісь кримінальні правопорушення в діях президента, то направляє своє рішення до Верховного та Конституційного судів. Ці судові органи, у свою чергу, дають висновки, чи є в цих матеріалах складова злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА