19:49 05.04.2016

Вдалося встановити обставини вбивства адвоката Грабовського, за 10-15 днів прокуратура завершить розслідування - Матіос

2 хв читати

Заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства адвоката Юрія Грабовського, який представляв у суді інтереси російського військовослужбовця Олександра Александрова.

"Вдалося встановити весь ланцюжок (обставин вбивства - ІФ)... Протягом 10-15 днів вийдемо на завершення розслідування", - сказав А.Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок увечері.

Він зазначив: "Завдяки високому професіоналізму невеликої групи старших офіцерів СБУ... У складі групи... і люди, які знайшли і затримали колись генерала Пукача (екс-голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, засуджений до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе - ІФ), нам вдалося встановити весь ланцюжок обставин, які призвели до загибелі адвоката Грабовського".

А.Матіос розповів, що з урахуванням результатів наради, яка відбулася цього вівторка, "протягом 10-15 діб ми вийдемо на фінішну пряму завершення розслідування підстав, причин та наслідків убивства". Він уточнив, що цей період передбачає і технічне оформлення процесуальних документів.

"Група осіб, яку ми затримали, вчинила не лише вбивство адвоката Грабовського, а ще однієї особи, яку ми встановили, знайшли в передмісті Києва. Нині проводяться відповідні експертні дослідження. Там була також насильницька смерть, заподіяна цими двома людьми", - заявив він.

При цьому військовий прокурор не називав мотивів скоєння злочину. "Нам необхідно дуже зважено підходити до обставин причин і наслідків, які призвели до загибелі адвоката Грабовського", - додав він.

Як повідомлялося, інформація про загибель адвоката Ю.Грабовського з'явилася 25 березня вранці. Правоохоронним органам місцезнаходження Ю.Грабовського не було відоме з 5 березня. 20 березня заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що підозрюваного в організації зникнення Ю.Грабовського нині затримано і вже заарештовано. За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" та спецслужбами РФ "для створення картинки".

25 березня, після знайдення тіла адвоката, А.Матіос заявив, що Ю.Грабовський був убитий насильницьким шляхом із дострілюванням з вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області було затримано другого підозрюваного в причетності до вбивства; він вказав на місце вбивства та поховання тіла адвоката.

29 березня А.Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Ю.Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу О.Александрову. Відповідаючи на запитання людини за кадром, чому він прийняв таке рішення, адвокат говорить, що "вважає за неможливе далі захищати його у цій справі". Далі йде запитання: "Чому неможливе? Ви зрозуміли свою помилку?". На це Ю.Грабовський говорить: "Так, я зрозумів свою помилку".

1 квітня сестра Ю.Грабовського та його лікар упізнали його.

2 квітня адвоката було поховано на Лісовому кладовищі в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА