17:54 08.04.2016

У Львівській області пропонують ВР встановити тимчасові пільги на митне оформлення транзитних автомобілів

2 хв читати
У Львівській області пропонують ВР встановити тимчасові пільги на митне оформлення транзитних автомобілів

Львівська митниця і громадська організація "ЗАВТРА" розробили законопроект, який може вирішити проблему так званих транзитних автомобілів, повідомив начальник Львівської митниці Лев Прокіпчук.

"Суть законопроекту полягає в тому, що на півроку ми знижуємо ставки акцизів --- в 10 разів на малолітражні автомобілі і в 5 разів - на крупнолітражні. На цей період ми даємо можливість оформлення за зниженими ставками тих автомобілів, які впродовж півроку перебувають в Україні на законних підставах і якими володіють як мінімум рік", - розповів Л.Прокіпчук під час круглого столу, організованого львівським відділенням Асоціації платників податків України.

За його словами, в законопроекті прописано, що згаданий термін на транзитні автомобілі не будуть поширюватися обмеження на ввезення автомобілів згідно із стандартом "Євро-5", тобто старше 2010 року випуску, оскільки такі обмеження стосуються майже усіх транзитних автомобілів.

Крім того, після оформлення в Україні власники не зможуть продати такий автомобіль упродовж 3 років. Цей пункт прописаний для того, щоб такі автомобілі не продавали відразу після оформлення і не купували нові на транзитних номерах.

Л.Прокіпчук наголосив, що його відомство включилося в розробку такого законопроекту, оскільки транзитні автомобілі становлять близько 65% транспортного потоку на межі. Їх поїздки кожні 5 або 10 днів за кордон ускладнюють роботу митників і створюють черги на кордоні з Польщею.

У свою чергу голова Львівського відділення громадської організації "ЗАВТРА" Роман Тузяк наголосив, що зараз в 4 західних прикордонних областях України налічується близько 500 тисяч транзитних автомобілів. На його думку, цю проблему створила українська держава, встановивши високі мита і зокрема, акцизи.

"Це ситуація, яку держава створила саме собі високим митом і акцизами. Щоб змінити ситуацію, треба міняти закон. Тому ми приєдналися до роботи над цим законопроектом і працюємо в інших напрямах", - сказав Р.Тузяк.

За його словами, згаданий законопроект спрямований на вивчення народним депутатам Верховної Ради від Львівської області. Він висловив сподівання, що парламентарі внесуть цей документ на розгляд Верховної Ради.

Голова ради територіального відділення Асоціації платників податків України у Львівській області Лілія Долинська запропонувала після реєстрації законопроекту почати збір підписів під петицією про ухвалення такого документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА