17:02 11.04.2016

Затримано виконавця замаху на вбивство директора КНДІСЕ Рувіна - експерта з розслідування аварії "Боїнга-777"

2 хв читати
Затримано виконавця замаху на вбивство директора КНДІСЕ Рувіна - експерта з розслідування аварії "Боїнга-777"

Правоохоронці затримали виконавця замаху на вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна, який є експертом з розслідування аварії малазійського "Боїнга-777", повідомили в Головній військовій прокуратурі.

"Затримано безпосередньо виконавця, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні замаху на умисне вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувіна Олександра Григоровича. Наразі проводяться обшуки в інших осіб, які теж мають відношення до зазначеного злочину, і отримання доказів про їхню причетність - це питання нетривалого часу ", - повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу в понеділок у Києві, додавши, що особистість всіх цих осіб встановлена.

При цьому прокурор вказав, що замовники вбивства О.Рувіна наразі не встановлені.

"За однією з версій слідства, у зв'язку з отриманими даними про неодноразові телефонні з'єднання з сусідніми державами, саме з-за меж нашої країни було отримано замовлення на здійснення цього злочину", - сказав А.Матіос.

За його словами, під час замаху на О.Рувіна, коли був обстріляний його автомобіль, правоохоронцям вдалося частково ідентифікувати особу стрілка.

"Наразі після проведення хірургічних та інших оперативних втручань, лікування Олександр Григорович розочав виконання своїх обов'язків, триває потужна спільна робота з іноземними партнерами, іноземними фахівцями і, наскільки я обізнаний з ситуацією, в травні акт, який мала ще тоді віддати Україна, буде нарешті підписано і передано міжнародній слідчій групі до Голландії після проведення додатково ще одного дослідження", - розповів про нинішню ситуацію головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, 18 листопада 2015 року в Києві невідомий поранив з вогнепальної зброї директора КНДІСЕ Мін'юсту України О.Рувіна, щойно той вийшов з автомобіля біля свого будинку. Він був госпіталізований, перебував в медустанові під охороною.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, авіакатастрофа літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, стався 17 липня 2014 року на сході Донецької області поблизу села Грабове. На борту перебували 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА